Med influenser från bland annat The Kills, Black Rebel Motorcycle Club och PJ Harvey spelar de ”skiten” gitarr, trampar trummor och tycker att låtskrivande ska vara så spontant och ärligt som möjligt.

Dead in love, som består av kärleksparet Dan Andreasson och Jennifer Lander, beskriver sig som en alternativ, minimalistisk ”lo-fi-duo” från Majorna.

Inte långt efter att paret träffades för lite mer än fyra år sedan upptäckte de att de även kunde skriva musik ihop.

– Det brukar börja med att jag spelar ett riff på gitarren, så kommer Jennifer med en sångmelodi och några textrader, säger Dan Andreasson och Jennifer Lander tillägger:

– Det bara kommer, meningar ploppar upp i huvudet och på några minuter så har man en ganska färdig skiss till en låt.

Nu släpper duon sin sjätte singel på Spotify, ”Gone with stupid”. Låten, som spelades in live på klassisk åttakanals kassettband, handlar kortfattat om alla idioter man träffat på i livet.

”Det perfekta förbandet”

Men någon stor releasefest är inte på tapeten.

– Vi ska fira med bubbel och snittar – kanske i en hotellobby om vi hittar en lugn, säger Jennifer.

Hon är sedan två år tillbaka sjukskriven i sviterna av postcovid och det blir lätt blir för mycket intryck, men framöver hoppas de på att kunna inta – åtminstone en mindre – scen.

– Vi vill gärna komma ut och spela, kanske på de lite mindre pubarna här i Majorna. Men egentligen tror jag att vi är det perfekta förbandet som kanske kan hänga på lite större band, säger Dan.