Årets Väsbybo har under 30 år delats ut till någon som gjort en särskild insats för invånarna eller bidragit till att sätta Upplands Väsby på kartan.

Tidigare mottagare av utmärkselsen är bland andra travkungen Stig H Johansson, simmaren Josefin Lillhage och kvinnojouren Mivida.

Senast utsågs Upplands Väsby Scoutkår genom ledarna Andreas Jidling och Ronnie Gustafsson.

Någon i din närhet

– Årets Väsbybo kan vara en känd person eller någon i din närhet. Kanske en kreativ kulturpersonlighet, en eldsjäl inom idrottsrörelsen eller någon annan som sprider glädje och gör vardagen ljusare, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Trygghetspriset instiftades 2019 för att uppmärksamma verksamheter som bidrar till ökad säkerhet och trivsel i Upplands Väsby. Senast gick priset till Runby IF som bjuder in barn och unga till fotboll och andra aktiviteter under sommarlovet.

– Trygghetspriset är en påminnelse om vikten av att fortsätta jobb för ett tryggare Väsby. Idrottsföreningar, ideella organisationer och alla andra verksamheter som jobbar på med positiva aktiviteter och miljöer för våra unga bidrar till ett tryggare Väsby, säger Mathias Bohman.