Vattenlandet i Rosersberg har tidigare väckt reaktioner och synpunkter. Kommunen har tittat på de synpunkter som tidigare lämnats in och gjort ett antal justeringar. Under förra veckan beslutade kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott att ett justerat förslag ska skickas ut för granskning. Allmänheten har nu fyra veckor på sig att lämna synpunkter på det nya förslaget.

Nu har byggnaderna blivit mindre i både volym och höjd. Utifrån de synpunkter som kommit in gällande trafikflödet så kommer en ny infart att ordnas mot Norrsundavägen.

Även en kulturmiljöanalys och en riskutredning har tagits fram.

Vi har även gjort en kompletterande trafikutredning för att se över hur man som besökare kommer kunna ta sig dit utan att det påverkar de boende i området i allt för stor utsträckning

– Sigtuna kommuns uppdrag har varit att ta fram ett detaljplaneförslag på en badanläggning med tillhörande hotell. Efter de synpunkter som inkommit har vi bland annat justerat storleken och placeringen på vattenlandet samt placerat hotellet så att hotellrummen inte vetter mot villabebyggelsen, säger Emil Wahlberg, projektledare på Sigtuna kommun.

Detaljplanen ställs ut för granskning under perioden 15 februari – 15 mars 2024.

Med anledning av detta låter föreningen Rosersbergs villastad meddela att de har informationsmöte i Råbersskolan den 22 februari klockan 19. Föreningen Rosersbergs villastad har haft flera synpunkter på vattenlandets vara eller icke vara.