Åtal. En Väsbybo har åtalats för bedrägeri via Tradera. Foto: Stefan Källstigen

Väsbybo lurade till sig pengar på Tradera

Väsbybon la ut annonser på telefoner, tv-apparater och datorer på auktionssajten Tradera. Problemet var bara att varorna inte fanns, enligt ett nytt åtal mot mannen.

  • Publicerad 13:51, 15 sep 2021

Det var i april förra året som en Väsbybo i 30-årsåldern erbjöd olika varor i annonser på Tradera.

En tv för 4 000 kronor, en laptop för 15 000 kronor och en Iphone för 8 500 är några av de varor som låg ute till försäljning.

Mannen lyckades sälja varorna och få betalning i förskott. Kruxet var bara att inga varor någonsin levererades, enligt åtalet. Pengarna swishades och gick in på bankkontot hos en vän, som nu åtalas för penningtvätt.

Enligt stämningsansökan har vännen "upplåtit sitt bankkonto för inbetalningarna samt tagit ut medel och fört medel vidare." Syftet med detta ska enligt åtalet ha varit att dölja att pengarna härrör från brottet.

Förhör har hållits med de båda männen, men det framgår inte av stämningsansökan hur de ställer sig till brottsmisstankarna.

Sammanlagt fyra målsägande har blivit av med sammanlagt cirka 35 000 kronor för varor som aldrig levererades.

Döms Väsbybon riskerar han fängelsestraff i upp till två år. Förra året dömdes han vid två tillfällen till dagsböter för ringa stöld sedan han snattat i flera butiker.