Heta känslor och mycket dramatik blev det i kvällens match i och mot Kristianstad. Väsby behövde vinna det fjärde play out-mötet för att inte åka ur Hockeyallsvenskan.

Trots fler skott (40-19) för Kristianstad stod det 2-2 efter full tid och matchen gick till förlängning.

Efter en mållös fjärde period var Väsby illa ute tidigt i den femte perioden. Då videogranskades ett mål som hade gett Kristianstad segern, men domarna friade.

Johan Lorraine avgjorde

Efter 93 (!) spelade minuter kunde Väsbyforwarden Johan Lorraine till slut avgöra med sitt andra mål i matchen.

Han var utpumpad efter den riktigt långa matchen.

– Jag tryckte faktiskt en japp och lite yoghurt i varje periodpaus. Jag åt dålig lunch och har varit skithungrig. Det blir väl middag nu hoppas jag och lite sömn, säger han till C More.

Många glada kommentarer

På Väsby Hockeys facebooksida var det många glada tillrop efter segern sent på söndagskvällen.

"Vilken kämpainsats! Ladda om nu till den avgörande matchen på tisdag, vila får ni göra se´n! ", Så underbart skön vinst, vilken insats av så många olika individer som verkligen krigade för Väsby i kväll" och "så här lirar man kvalhockey" var några av kommentarerna.

Och alla håller väl med om denna: "Vilken riktig krigarinsats i sann Vilda Väsby-anda".

Storspel av Ryttar i målet

Linus Ryttar storspelade i Väsbys mål med 60 räddningar.

Nu får laget vila och ladda om under måndagen, för på tisdag gäller det. Efter 2-2 i matcher spelas den femte och avgörande matchen i Renew Arena i Upplands Väsby.