BLICKAR FRAMÅT. Kan Väsby Hockey ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan efter den här säsongen? Foto: Alexander Hamberg

Väsby Hockey klara för Allettan

Återtåget mot Hockeyallsvenskan fortsätter för Väsby hockeys A-lag. Laget har kvalificerat sig till Allettan som ett av de fem bästa lagen från Hockeyettan östra. På lördag möter de Karlskrona borta.

  • Publicerad 16:00, 2 dec 2021

Jesper är en välskolad målvakt med otroligt stor potential/.../.

Väsbys bästa poängplockare i grundserien blev Calle Wassenius, som noterades för 24 poäng på 18 matcher.

Allettan inleds på lördag den 4 december. Där gör tio lag upp om att ta sig vidare till kvalet mot Hockeyallsvenskan. Lagen möter varandra tre gånger. Väsby inleder med att möta Karlskrona borta. Sedan följer hemmamatch mot Dalen den 8 december och borta mot Nybro Vikings den 11 december.

Glädjande för Väsby hockey är även att både klubbens J18-, och J20-lag har kvalificerat sig för spel i Allettan.

Isak Hedlund till Almtuna

På tisdagen gjorde Väsby Hockey klart med Almtuna IS om en övergång för målvakt Isak Johansson. I gengäld får Väsby forwarden David Karlström samt att backen Lucas Thorstensson blir namngiven spelare, vilket innebär att han fritt kan gå mellan klubbarna under säsongen, skriver Väsby Hockey på sin hemsida.

Sportchef Tom Tärnström om förändringarna i A-lagstruppen:

– Vi är nöjda att komma till denna överenskommelse med Almtuna IS och denna lösning som gör oss starkare som helhet. Vi får in David Karlström som tillför ren spets i denna serie samt att vi får använda Lucas Thorstensson när tillfälle ges. Detta ger oss också möjlighet att på längre sikt förstärka laget vilket sätter oss i en mycket bra sits inför fortsättningen.

Jesper Eliasson till Väsby

På onsdagen meddelade Väsby Hockey att man kommit överens med Färjestads BK om ett lån av målvakten Jesper Eliasson, 21, för resterande del av säsongen.

– Jesper är en välskolad målvakt med otroligt stor potential som vi hoppas kunna blomma ut här hos oss. Han har haft en lite rörig säsongsinledning men vi är övertygade att vi med en tydlig plan och lite lugn och ro kan få ut väldigt mycket av honom när det kommer gälla som mest framöver, säger Tom Tärnström.

Lucas Feuk klar

På torsdagen blev det även klart att forwarden Lucas Feuk som lånas in från Västerviks IK.

– Lucas är en skicklig offensiv spelare med bra fart och speluppfattning. Han kommer spetsa till vår forwardsuppsättning än mer vilket känns spännande inför Allettan. Han är spelklar direkt och åker med laget ned mot Karlskrona imorgon förmiddag, säger Tom Tärnström.