Det började ju så bra. Efter bara sju minuter gjorde Oscar Bjerselius det första målet för Väsby hemma på Renew Arena.

Kristianstads Malte Sjögren kvitterade i andra perioden och när slutsignalen ljöd efter tre perioder var resultatet oavgjort. Matchen gick därmed till förlängning.

I första sudden death-perioden haglade chanserna och båda lagen hade varsitt stolpskott.Kristianstadspelaren Dennis Svensson missade även ett rent friläge.

11.29 in i femte perioden, efter 91 minuters spel, dundrade Rikard Olsén in ett stenhårt slagskott till 2–1 för KIK och Väsby Hockeys ettåriga saga i Hockeyallsvenskan var slut – för denna gång.

Men Väsby gjorde ändå en riktig kämpainsats. Linus Ryttar storspelade i målet, forwarden Raphaël Lavoie hade många fina chanser och backen Jacob Spångberg kan man nästan kalla lagets slitvarg.

Hockeyettan nästa säsong

Nu blir det hockeyettan igen nästa säsong för Väsby. Långt efter slutsignalen satt besvikna spelare kvar på isen med hålögda blickar.

– Det blir tomt. Plötslig död. Det är ungefär så man känner sig, plötsligt död, säger Väsbys huvudtränare Mats Lusth till C More.

Väsby förlorade de inledande två kvalmatcherna hemma mot Kristianstad, men kom igen och vann de två följande matcherna – borta. Den fjärde matchen, som spelades i söndags, gick också till förlängning och blev en riktig nagelbitare.