I två år har den ställts in på grund av pandemin. Men om en månad, mellan den 22-24 april, blir det Vårmarknad och tivoli i Enköping igen. Och tanken är att allt ska vara sig likt.

– Vi kommer att försöka få tillbaka det som det var innan pandemin. Man kommer att känna igen sig, säger Moran Lahdo, i Vårmarknadskommitén.

Och visst blir det som vanligt. I alla fall det mesta. Det blir både tivoli och knallar.

Platsen blir dock ny. Vårmarknadskommittén, som består av medlemmar i EIS och Enköpings brottarklubb, hade en förhoppning att kunna använda sig av kommunhusparkeringen. Men det gamla kommunhuset håller på att rivas och parkeringen är full av rivmassor.

– Vi kommer att ha tivolit vid minigolfen och på Enavallens parkering i stället, säger Lahdo.

Sedan kommer Kyrkogatan, från Ågatan till Rådhusgatan, att fyllas med knallar.

Det är i alla fall förhoppningen.

– Intresset från knallarna har varit stor. Det har varit några mindre marknaderi andra kommuner runtomkring, men inget ordentligt. Vissa har till och med hört av sig och frågat om det blir någon marknad.

I slutet av förra veckan hade Vårmarknadskommittén gjort klart med ett femtiotal knallar. Men de hoppas på att fler bokningar ska ramla in.

Och så var det ju det här med vädret.

– Det känns som att det här är efterlängtat. Nu hoppas vi att vädret blir bra. Vädret är det enda vi inte kan styra över, säger Lahdo.