Matilda Blomberg-Laurentii,  Malin Borgert och Cajsa Öryd har ätit poké bowls på Misora – Vid 150, säger Cajsa Öryd och de andra håller med.  – Vi har aldrig ätit utelunch så ofta, säger Malin Borgert. Vi äter pedagogisk lunch på skolan för 15 kronor. Jag tror vi äter ute mindre nu. Det är ganska dyrt i dag. – I dag sa vi till varandra att vi var värda en utelunch. Men jag skulle vilja ha mer variation bland lunchrestaurangerna. Utbudet är tråkigt i centrum, säger Matilda Blomberg-Laurentii.

Matilda Blomberg-Laurentii, Malin Borgert och Cajsa Öryd har ätit poké bowls på Misora – Vid 150, säger Cajsa Öryd och de andra håller med. – Vi har aldrig ätit utelunch så ofta, säger Malin Borgert. Vi äter pedagogisk lunch på skolan för 15 kronor. Jag tror vi äter ute mindre nu. Det är ganska dyrt i dag. – I dag sa vi till varandra att vi var värda en utelunch. Men jag skulle vilja ha mer variation bland lunchrestaurangerna. Utbudet är tråkigt i centrum, säger Matilda Blomberg-Laurentii.

Johannes Äng

Johan och Gilles Belmonte, på Pizzeria Il Forno i Fågelsången – Jag brukar aldrig tänka på priset. Jag minns inte ens vad pizzan kostade. Om jag inte har matlåda måste jag betala vad det kostar, även om det är dyrare. Jag känner inte till utbudet så mycket i Vallentuna. Tidigare gick jag till pizzeria Istanbul, det var bra. Jag går inte jättemycket ut och äter lunch. Frugan vill att vi ska hålla i pengarna. – Jag äter inte ute lika ofta. Tidigare jobbade jag i stan men nu jobbar jag i Täby och där är utbudet mindre, säger Johan. 

Johan och Gilles Belmonte, på Pizzeria Il Forno i Fågelsången – Jag brukar aldrig tänka på priset. Jag minns inte ens vad pizzan kostade. Om jag inte har matlåda måste jag betala vad det kostar, även om det är dyrare. Jag känner inte till utbudet så mycket i Vallentuna. Tidigare gick jag till pizzeria Istanbul, det var bra. Jag går inte jättemycket ut och äter lunch. Frugan vill att vi ska hålla i pengarna. – Jag äter inte ute lika ofta. Tidigare jobbade jag i stan men nu jobbar jag i Täby och där är utbudet mindre, säger Johan. 

Johannes Äng

Fredrik Boström, har ätit en 12-bitars sushi på Misora – Det är första gången jag äter lunch i Vallentuna, jag har precis fått ett nytt jobb här. Min sushi kostade 119 kronor, det är helt schysst och mycket billigare än inne i stan. Jag vet inte om det finns någon smärtgräns. I stan har man högre acceptans än i förorten, men om det passerar 129 kronor tycker jag att det börjar bli dyrt. Det är ingen skillnad på hur ofta jag äter ut nu. Jag är lite för lat för att göra egen matlåda.

Fredrik Boström, har ätit en 12-bitars sushi på Misora – Det är första gången jag äter lunch i Vallentuna, jag har precis fått ett nytt jobb här. Min sushi kostade 119 kronor, det är helt schysst och mycket billigare än inne i stan. Jag vet inte om det finns någon smärtgräns. I stan har man högre acceptans än i förorten, men om det passerar 129 kronor tycker jag att det börjar bli dyrt. Det är ingen skillnad på hur ofta jag äter ut nu. Jag är lite för lat för att göra egen matlåda.

Johannes Äng

Paolo Madeira, packar sin takeawaypåse – Jag går inte så ofta ut och äter här i Vallentuna. Då gör jag oftare mat hemma. Men på jobbet gör jag det ganska ofta. Jag och frugan käkar ofta Prestogrillens mat till middag. Det är bra mat, känns genuint och det är gott. Nu kör jag takeaway. Med inflationen går min smärtgräns runt 150 kronor. Jag saknar egentligen ingen sorts lunch här i Vallentuna. Jag har aldrig ätit så mycket lunch ute så det har inte ändrats så mycket.

Paolo Madeira, packar sin takeawaypåse – Jag går inte så ofta ut och äter här i Vallentuna. Då gör jag oftare mat hemma. Men på jobbet gör jag det ganska ofta. Jag och frugan käkar ofta Prestogrillens mat till middag. Det är bra mat, känns genuint och det är gott. Nu kör jag takeaway. Med inflationen går min smärtgräns runt 150 kronor. Jag saknar egentligen ingen sorts lunch här i Vallentuna. Jag har aldrig ätit så mycket lunch ute så det har inte ändrats så mycket.

Johannes Äng

Henrik Christensen, äter lunch på Gästis – Jag äter sällan lunch ute, kanske tre gånger i månaden. Oftast på Väsby golf men i Vallentuna går jag nästan bara hit. Jag skulle inte gå över 200 spänn per rätt eftersom jag äter ute så sällan. När jag jobbade åt jag jämt lunch ute. Jag jobbade åt Ericsson och det fanns tre restauranger i huset. Utbudet är väldigt bra här i centrum, även om jag och min fru alltid går hit till Gästis. 

Henrik Christensen, äter lunch på Gästis – Jag äter sällan lunch ute, kanske tre gånger i månaden. Oftast på Väsby golf men i Vallentuna går jag nästan bara hit. Jag skulle inte gå över 200 spänn per rätt eftersom jag äter ute så sällan. När jag jobbade åt jag jämt lunch ute. Jag jobbade åt Ericsson och det fanns tre restauranger i huset. Utbudet är väldigt bra här i centrum, även om jag och min fru alltid går hit till Gästis. 

Johannes Äng