Vet du vad partierna står för lokalt? Med en vecka kvar till valet bad Mitt i Söderort partiernas representanteri Hammarby-Skarpnäck att lyfta fram sin viktigaste eller två viktigaste lokala valfrågor. Svaren spretar men det finns gemensamma nämnare i några av svaren.

Fler kameror

När det handlar om att stärka tryggheten och säker­heten sticker Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ut som partierna som förordar antingen ökad polisnärvaro och kameror på gator och torg, även om både M och KD också lyfter fram socialtjänsten.

Mål om fältassistenter

Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet väljer i sina svar att angripa trygghetsfrågan från annat håll.

Trygghet skapas i förlängningen genom satsning på fritid och mötesplatseri området. Återigen lyfter S och V fram sitt mål om fältassistenter. I Stockholms stad är Skarpnäcks stadsdelsförvaltning den enda utan fältassistenter.

I stället har stadsdelen valt att satsa på det så kallade Skarpnäckslyftet vars metoder och effekter nu ska utvärderas.

I en tidigare debattartikel har den nuvarande grönblå majoriteten skrivit att de inte är emot fältassistenter om förvaltningens tjänstemän landar i att fältassistenter behövs.

L lyfter fram skolan

Liberalerna som är duktigast i klassen när det gäller att hålla sig till en fråga lyfter fram sin paradgren skolan.

Centerpartiet sticker efter sin visionära inledning också ut som det enda partiet som nämner lokala företag och tillgång till lokaler för dessa som en del i att nå de visionära målen.

Vilken är den viktigaste lokala frågan?