Foto: Botkyrka kommun

Vaccinbussen kommer till Botkyrkas skolor

I dag, onsdag, inleddes den en och en halv vecka långa turné för regionens vaccinbuss på Botkyrkas gymnasieskolor. För elever under 18 år krävs en ifylld samtyckesblankett.

  • Publicerad 15:44, 15 sep 2021

Först ut var S:t Botvids gymnasium i Hallunda, och i morgon står bussen vid Tumba gymnasium.

Hela nästa vecka

Nästa vecka kommer bussen att rotera på flera gymnasieskolor, alla veckans vardagar klockan 9.30–16.

Bussen har kapacitet att vaccinera 100–150 personer vid varje besök. Främst är det ungdomar som erbjuds vaccin, men möjligheten att vaccineras kan även ges till skolpersonal. Utöver att erbjuda vaccin kommer information om vaccinationen att kunna ges på flera olika språk.

– Det är mycket positivt att regionen underlättar ungdomars vaccination. Ju fler som är vaccinerade, desto större möjlighet att verksamheten kan rulla på som vanligt utan utbrott av smitta. Vaccinet räddar liv och tillsammans kan vi motverka denna pandemi, säger Joel Axberg, tf verksamhetschef gymnasieskolorna i Botkyrka, i ett uttalande.

Om ungefär fyra veckor kommer bussen att återkomma till skolorna för att erbjuda en andra dos till dem som tog den första.

Samtyckesblankett

För elever som är under 18 år krävs vårdnadshavares underskrift i en samtyckesblankett. Även en hälsodeklaration måste fyllas i. Samtyckesblanketten, tillsammans med legitimation, måste medtas vid vaccinationstillfället.

Hit kommer bussen:

Torsdag 16 september: Tumba gymnasium

Måndag 20 september: Skyttbrinks gymnasium

Tisdag 21 september: Tumba gymnasium

Onsdag 22 september: Tullinge gymnasium

Torsdag 23 september: S:t Botvids gymnasium

Fredag 24 september: Tullinge gymnasium

Visa merVisa mindre