– Det är fortfarande omöjligt att spela spontant. Jag tänker att utbudet kan öka ända tills folk slipper sitta och hetsboka banor en minut över tolv för att få tag på en bana, säger Nico Mäkinen.

Inte minst är det skralt med banor just i Sollentuna, menar han. Det finns en stor pandlhall i Upplands Väsby och en i Kista men där emellan är det lite av ett glapp, åtminstone vad det gäller utomhusbanor.

Till sommaren planerar Sats i Häggvik att erbjuda apdel på taket, men utöver det finns endast fem inomhusbanor, tre hos Sthlm Beach Club i Häggvik och två hos Padel Plus i Rotsunda.

Banorna kommer i maj

Men nu är alltså tre utomhusbanor på gång i Rotebro, mellan vårdcentralen och part Time Hotel på Kung Hans väg.

– Vi får hit banorna i mitten av maj och räknar med att kunna öppna i slutet av maj eller början av juni, säger Nico Mäkinen.

Ska erbjuda träning

Han startade Smashcenter så sent som i oktober då han öppnade en hall i Haparanda. Därefter har han satsat främst på utomhusbanor – och det rejält. Utöver Rotebro är banor på gång i Gävle, Arvika, Kungens kurva och Frihamnen.

– Här ska man kunna ha abonnemang men även boka strötider. Och vi ska erbjuda träningsmöjligheter med träningar för individer och grupper, intensivkurser, och et sommarlovsläger för 10–15-åringar, säger han.

Kommunen var positiv till planerna, berättar han.

– Här var bara en grusplan innan. Folk säger ”åh en till padelanläggning” och visst, det har öppnat många men här har det saknats. Läget så här nära stationen är dessutom perfekt. Det kommer att locka folk som tar sig hit med pendeln, men det bor även mycket folk bara här i Rotebro, säger Nico Mäkinen.