Göteborg

För två år sedan startade musikerna Erik Björksten och Amanda Arnborg indieskivbolaget Ostron Records.

Måndagen den 26 februari anordnar de Ostronfesten på Stora Teatern, där totalt nio artister står på scen – bland annat arrangörerna själva.

Artisterna verkar inom flera olika genres, från jazz, kammarmusik och folkmusik till rock och elektroniskt, och det kommer att bli olika typer av sceniska akter.

– Annars när man går på konsert så är det kanske tre band som låter ungefär likadant. Jag tycker det är roligt när det blir så här varierat med en stor bredd på artisterna, säger Erik Björksten.

Arrangör. Erik Björksten, artist och grundare av Ostron Records, utlovar en kväll med flera olika sceniska uttryck.

Arrangör. Erik Björksten, artist och grundare av Ostron Records, utlovar en kväll med flera olika sceniska uttryck.

Ostron Records

Kollektiv idé

Bland artisterna finns bland annat Ida Kjellberg, som spelat och sjungit i olika Göteborgsband genom åren, klubbmusikduon The Mainstream Official, som förvandlar dansgolvet till en politiskt pumpande kampsång, indiefolkbandet Blue House, som börjar lågmält för att alltid avsluta i crescendon och rockbandet Lilla Björn, vars musik närmast beskrivas som energifylld indierock med tydliga influenser från den svenska proggen.

Ostronfesten blir den första gemensamma spelningen och går i linje med bolagets grundidé.

– Vårt skivbolag bygger på en kollektiv idé om att samla artister och band för att kunna hjälpa varandra. Många artister är ganska ensamma i sin strävan för att någon ska lyssna på deras musik, säger Erik Björksten.