Det var passionen till fotboll som fick 15-åringarna Adrian Imani Herdies och Ryan Caruana att starta Johanneshovs FF i somras, vilket också uppmärksammats av P4 Stockholm.

– Vi träffades på en grillkväll genom en gemensam bekant. Vi klickade bra och tredje gången vi sågs bestämde vi oss för att starta laget, säger Ryan Caruana.

I föreningen är de flesta lika unga som killarna, såväl spelare som styrelsemedlemmar och tränare. De får viss hjälp av en föräldragrupp men det mesta gör ungdomarna själva.

– En av våra tränare är född 2008. Vi tror att det blir bättre när ungdomar tränar ungdomar, säger Adrian Imani Herdies.

Det kostar ingenting att spela i Johanneshovs FF.

– Vi vill inte att det ska handla om hur mycket man kan betala, utan hur engagerad och talangfull man är. Vi vet att folk har slutat i klubbar när deras föräldrar inte har haft råd längre. I framtiden får vi se om vi kommer behöva ta någon avgift, men den ska i så fall vara väldigt låg, säger Adrian Imani Herdies.

Viktigt att komma i tid

Ett av klubbens ledord är gemenskap. Men även disciplin. Att komma för sent återkommande gånger är inte okej.

– Man ska komma till träningarna, ha respekt för tränaren och visa att man vill spela, säger Adrian Imani Herdies.

Nu är det snart dags att anmäla laget till S:t Erikscupen och seriespel. I dag finns cirka 13 spelare i laget, men man välkomnar fler.

– Alla får spela med oss, oavsett tidigare erfarenhet. Sedan får vi så klart se hur startelvan blir. Men vi tror att spelare kan byggas upp i vårt lag, säger Adrian Imani Herdies.

Både han och Ryan Caruana har varit med i andra lag tidigare, men nu har de lagt fotbollsskorna på hyllan och intagit rollerna som sportchefer.

– Vårt jobb är att hitta spelare och tränare. Vi skulle inte kunna göra det här utan varandra, säger Ryan Caruana.

Johanneshovs FF tränar på Enskede IP på tisdagar, fredagar och söndagar.