Strax efter klockan 21 på onsdagskvällen fick polisen in ett larm om skottlossning. Trots livräddningsförsök från allmänheten och vård på sjukhus gick 20-åringens lliv inte att rädda.

Polisen inledde en stor insats med bland annat helikopter i jakten på gärningsmannen. Vasastansbon Tobias Rehnström var precis ute med hunden Bill när helikoptrarna flög in över stadsdelen.

Tappat kontrollen

– Jag undrade såklart vad det var som hände. Imorse började jag fundera på vad jag egentligen tänkte. Jag kopplar det direkt till gängkriminalitet, utan att veta. Men om det är det känns det som att samhället tappat kontrollen.

Han tar några steg längs Vanadisvägens mittenallé. Hunden Bill vill nosa en bit bort. Klockan har blivit halv nio på morgonen men nattkylan hänger kvar där solen inte når in. Människor passerar med barnvagnar på väg till skolorna i närheten.

Så när som på en polisbil och vetskapen om vad som hänt tolv timmar innan, verkar allt som vanligt.

– Jag går alltid här på min morgonpromenad men nu kan jag bara tänka på att det är en brottsplats. Vi måste kunna artikulera vad som är problemet, varför det blir så här, säger Tobias Rehnström.

Flera skott

Vittnen har uppgett för Aftonbladet att de hörde flera skott avlossas vid niotiden på onsdagskvällen.

– Jag parkerade precis bilen och såg folk springa. Jag frågade en kvinna vad som hänt och hon sa att alla springer för att en man blivit skjuten, säger en person till Aftonbladet.

För att lugna oroliga medborgare under torsdagsmorgonen står krisstödjarna Martin Ekbohm och Kamran Ronaghi från Norra innerstaden på plats. De berättar att det är en lugn morgon, även om en del personer kommer fram och pratar om det som hänt.

Ännu har ingen person gripits, men polisen uppger att flera har kontrollerats. Polisen finns på plats även under torsdagen för att prata med invånarna.