Femte året. Loppet har arrangerats i Tyresta sedan 2017. Foto: Privat

Tyrestaloppet tillbaka i större kostym

Tyrestaloppet har samlat in över en halv miljon kronor till Barncancerfonden. Nu är Gudö Run of Hope tillbaka i en större upplaga än förra årets coronabantade version.

  • Publicerad 07:15, 22 sep 2021

För femte året arrangeras välgörenhetsloppet i Tyresta. Över 530 000 kronor har hittills skänkts till Barncancerfonden via loppet som ingår i den nationella kampanjen Run of hope.

De tre första åren samlade loppet in mest av alla i Sverige. Förra året tvingade pandemin fram ett annorlunda upplägg och det landade i stället på en tredjeplats.

Lördagen den 25 september är det dags för det femte loppet. Nu är loppet tillbaka i en kostym som liknar den före pandemin. Arrangörerna öppnar upp för fler deltagare än i fjol och det säljs åter mat och fika.

– Vi tänker oss att det blir ungefär som vanligt men lite luftigare. Man får vara 900 i start- och målområdet och vi kommer inte vara i närheten av det. Känner vi att det ändå är för mycket folk har vi alla möjligheter att sprida ut oss, säger Patrik från Gudö som tillsammans med Ronny Paulsson från Trollbäcken och Robert Hanning från Vega är arrangörer.

Sikte på en miljon

Lördagens sträckor är 1, 3, 6 och 10 kilometer och starten och målet är liksom tidigare vid grillplatsen mellan sjöarna Tyresö-Flaten och Lillsjön nära Nyfors och Gudö.

Vilket belopp vill ni nå i år?

– 100 000 måste vi lyckas samla in. Vi lyckades med 85 000 förra året när det mest var ett virtuellt lopp.

Patrik lägger till:

– Vi kan inte ge upp förrän vi har samlat in totalt en miljon.

Så går det till

Årets sträckor är 1, 3, 6 och 10 kilometer. De har alla olika starttider under lördagen. Tidtagning finns på de tre längre sträckorna.

Via den här länken kan du anmäla dig och välja startavgift liksom sponsra.