Mathias Tegnér tog plats i riksdagen 2014 efter att bland annat Mikael Damberg och Ibrahim Baylan – som stod före honom på partiets valsedel i Stockholms län – utsetts till ministrar. Han började då jobba på heltid som politiker efter att tidigare varit fritidspolitiker i Tyresö.

– Jag valde att kandidera eftersom jag tyckte att jag hade en bakgrund som saknades i riksdagen. Jag hade med mig bredden från olika delar av samhället, från tiden som ekonomichef och från engagemanget kommunpolitiken och föreningslivet i Tyresö.

https://www.mitti.se/nyheter/sawestahl-siktar-mot-riksdagen/repujv!bI@@ji9HYjMIkZv4VcoYA/

Mathias Tegnér har varit engagerad inom partiet sedan 1990-talet.

– Jag ser Socialdemokraterna som ett genuint frihetsparti som försöker se till att människor ska få välja sin och kunna påverka sin egen väg i livet.

Ordinare sedan 2018

Sedan 2018 är han ordinarie riksdagsledamot och ledamot i näringsutskottet. Frågorna om klimatet och föreningslivet ligger honom extra varmt om hjärtat.

– Jag försöker alltid ha mig ett allmänt Tyresöperspektiv. Alla politikområden påverkar till exempel mina grannar och de jag möter när jag till exempel handlar på Coop.

Han tycker att det är viktigt att Tyresö representeras i riksdagen.

– Vårt geografiska läge gör att vi ibland blir bortglömda. Det behövs fler människor som lyfter vilken fantastiskt kommun vi är. Jag brukar aldrig missa en möjlighet att tala om Tyresös förträfflighet.

Kandiderar igen

Han kandiderar till riksdagen också till nästa val.

– Det är en fantastisk förmån att få möjlighet att vara riksdagsledamot. Det gäller att komma ihåg varje dag att du inte representerar dig själv utan väldigt många människor och försökta ta med deras perspektiv in i Sveriges lagstiftande församling.