De flesta har väl hört talas om den svenska klassikern? Utmaningen där du under en period på max tolv månader ska genomföra Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Något som innefattar löpning, simning, cykling och skidåkning. Den här sommaren finns det en variant på den svenska klassikern i Tyresö.

– Tanken är att få med så många som möjligt, samtidigt som man kan hitta smultronställena i kommunen, säger Helén Eijdercrona.

Kan vinna priser

Det är tio utmaningar som man under juli månad har tillgång till. Tanken är att att göra utmaningarna för att sedan ta en bild och tagga in #tyresoklassiken för att lägga ut på Instagram. Då man även är med i tävlingen. Där det finns möjlighet att vinna presentkort på Tyresö Centrum.

Idéen kom från att det in vanliga fall brukar vara tomt på aktiviter i juli månad, när många Tyresöbor är på semester. Trots det finns det människor som är kvar i kommunen under sommaren. Även för dessa skulle det finnas aktiviter att sysselsätta sig med.

– Det här är ett sätt att för oss hjälpa de som bor i eller besöker kommunen att se de fina platserna som finns och samtidigt göra något roligt av det.

Alla kan vara med

Tyresöklassikern har en bred målgrupp för att så många som möjligt ska kunna vara med och delta i utmaningarna.

– En del utmaningar är tuffare än andra, men man behöver bara göra tre av momenten för att få vara med i tävlingen. Människor i alla åldrar ska kunna delta.

Hoppas på fortsättning

Att Tyresöklassikern ska fortsätta kommande år är något som Tyresö Centrums centrumchef Helén Eijdercrona hoppas på.

– Visionen är att fortsätta med klassikern varje sommar och att den ska bli ännu större och mer välkänd, kanske även utanför kommunen.