200 bilar. Branden i garaget beskrivs som en masugn och omkring 200 bilar har förstörts. Foto: Stefan Källstigen

Tvåhundra bilar förstörda i stor garagebrand i Märsta

Omkring 200 bilar började brinna i ett garage i Valsta, Märsta, under natten mot torsdagen. "Det är som en masugn, det brinner för fullt."

  • Publicerad 07:13, 26 aug 2021

Det var vid klockan 02 natten mot torsdag som räddningstjänsten fick larm om rök från ett tvåvåningsgarage på Magnegatan i Valsta, Märsta.

Senare under natten rasade taket in och det stod klart att byggnaden inte gick att rädda.

– Hela garaget kommer att rasa. Det är ungefär 200 bilar som kommer att gå åt, sade Kurt Holm, ledningsoperatör vid Räddningsregion Mitt, till TT vid 05-tiden, rapporterar SVT.

De som bor i närheten uppmanas att stänga dörrar, fönster och ventilation då röken som bolmade ut är ohälsosam.

– Det är som en masugn, det brinner för fullt. Man försöker släcka så gott det går utifrån. Man kan inte komma nära, det är för varmt helt enkelt, sade räddningstjänstens ledningsoperatör Magnus Bengtsson, rapporterar SVT.

Inga personskador har rapporterats.

Polisen utreder brott

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en brottsutredning om grov skadegörelse. Brandplatsen kommer vara avspärrad i väntan på att kriminaltekniker kan genomföra en brottsplatsundersökning.

– Vi kommer att genomföra en omfattande teknisk undersökning när har lagt sig. Min uppfattning är att det brukar ta tid vid sådana här stora bränder, säger Charlotta Lundberg på Sollentunapolisen till Mitt i Sigtuna.

Under torsdagsförmiddagen meddelade kommunen att man tillfälligt upplåter Midgårdsfältet som parkeringsplats de som drabbats av garagebranden och har lånebil eller hyrbil.

Nästan dubbelt så många smittade

Nyheter Stora skillnader i olika områden En ökning från vecka 36 till vecka 37 i antalet smittade i Sigtuna kommun. Inget nytt dödsfall, enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport.fredag 24/9 10:15

Sigtuna faller i företagsranking igen

Nyheter Tappat från 16 till 75 plats på nio år När Sigtunaföretagare rankar kommunen faller den på Sverigelistan för sjunde gången på nio år.onsdag 22/9 11:57

Känd Sigtunadoldis med i "Draknästet"

Nyheter Entreprenören Jonas Eriksson hetare än någonsin I somras satt han dagligen i EM-studion och hans nya padelbana i Sigtuna stadsängar invigdes. Nu kan Sigtunabon Jonas Eriksson även titulera sig som drake.måndag 20/9 10:08