Polisen larmades till Kärrtorp och Bagarmossen efter skottlossning. Foto: Mostphotos

Två skjutningar inom loppet av ett dygn

Två unga män skottskadades inom loppet av ett dygn i Skarpnäcks stadsdel, i slutet av förra veckan. Polisen undersöker nu om det finns ett samband mellan mordförsöken. Man har också förhöjt sin närvaro i både Kärrtorp och Bagarmossen.

  • Publicerad 13:08, 2 aug 2021

Natten till den 30 juli fick polisen larm om skottlossning i Kärrtorp. Där hittade man en svårt skadad man i 20-årsåldern. Han fördes med ilfart till sjukhus. Där opererades han för skador som i ett första skede bedömdes som livshotande. När läget förbättrades förhördes han av polis.

Knappt ett dygn senare var det dags igen. Vid 19-tiden den 30 juli skottskadades en man i 20-årsåldern vid ett bråk i Bagarmossen. Han påträffades en tunnelbanestation därifrån, i Skarpnäck. Polisen tror att han tog sig dit själv.

– En man i 20-årsåldern greps under kvällen och anhölls under natten till lördag. Under helgen beslöt åklagarmyndigheten att släppa honom men han är fortfarande misstänkt, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

Hittade vapen

Polisen hittade ett vapen när man sökte igenom området. Misstanken mot mannen gäller grovt vapenbrott och delaktighet i mordförsök genom befattning med vapen.

Nu utreder polisen om det finns ett samband mellan de två mordförsöken, som skedde inom loppet av ett dygn på platser som ligger nära varandra.

– Vår utredare undersöker paralleller mellan händelserna och håller på att skapa en lägesbild. Mer än så kan jag inte säga, eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Ola Österling.

Förhöjd närvaro

Under helgen förhöjde polisen sin närvaro i Bagarmossen och Kärrtorp, för att ge människor möjlighet att tala med polisen och för att öka tryggheten.

– Sådana här väldigt grova brott skapar oro och då är det viktigt att polisen är synlig, säger Ola Österling.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjöd krisstöd i Svenska kyrkans lokaler vid Lagaplan, och via telefon.

Ingen har ännu gripits för mordförsöket i Kärrtorp.