Alby

Utanför flerfamiljshuset på Alhagsvägen i Alby har en minnesplats växt fram för de två kvinnor som miste livet efter en brand i en av lägenheterna. En av dem, en 18-årig kvinna, misstänks ha hoppat från lägenheten där branden startade på femte våningen.

Det var strax efter klockan 03 natten till lördag som larmet om en brand i Alby nådde räddningstjänsten. Men enligt vittnen på plats dröjde det innan brandkåren kom till adressen.

– Det var mitt i natten, men vi såg röken och elden från lägenheten. Och flera polisbilar, men det tog ett tag innan brandbilarna kom, säger en kvinna som besökte minnesplatsen under måndagen.

Söker vittnen

Tre andra personer befann sig i bostaden. De har fått sjukvård och har förhörts av polis.

En man som står och tittar ut över minnesplatsen säger till Mitt i att han brukade se den kvinna i 50-årsåldern som också miste livet i branden från sitt eget lägenhetsfönster.

– Hon kunde ta en promenad på innergården ibland. Det är synd det som har skett i ett område som jag annars upplever är lugnt. Det är många barnfamiljer här, säger han.

Polisen utreder händelsen som mord alternativt mordbrand. Under helgen har de dock inte kunnat genomföra en teknisk undersökning av lägenheten eftersom det har varit för varmt inne i den. Nu vädjar polisen till allmänheten att höra av sig med iakttagelser eller tips om branden.

Flera personer samlades under måndagen vid minnesplatsen som växt fram för de två kvinnorna som miste livet till följd av branden i Alby.

Flera personer samlades under måndagen vid minnesplatsen som växt fram för de två kvinnorna som miste livet till följd av branden i Alby.

Albin Tingstedt