Över två kilo cannabis och nästan 200 narkotikaklassade tabletter hittades i en husrannsakan i Granängsringen en torsdagskväll i början av 2020.

Cannabisen fanns i en väska i ett källarförrådet och tabletterna i ett sovrum där de hittades i en hundbajspåse ovanpå en garderob.

En Tyresöbo greps samma dag.

Ett år i fängelse

Han har nu dömts av Nacka tingsrätt till ett år i fängelse för narkotikabrottet. Polisen fattade misstankar mot mannen efter spaning, enligt förundersökningen.

Tabletterna köpte mannen för sina sömnproblem, har han sagt i förhör.

Mannen påstod att hade fått väskan med cannabis av en kompis. Kamraten ska ha sagt att den innehöll ungefär ett kilo cannabis, enligt mannen som därför erkände narkotikabrott för den mängden liksom för tabletterna.

Överklagade inte

Tingsrätten anser att mannens berättelse ger ett tillrättalagt intryck, men att det inte finns uppgifter i utredningen som talar emot den.

Tingsrätten menar att mannen måste ha förstått "att det fanns en hög sannolikhet för att kamratens uppgift om mängden cannabis inte var exakt", som det står i domen och dömde därför honom för hela mängden cannabis.

https://www.mitti.se/nyheter/stor-okning-av-narkotikabrott-i-tyreso/repuiv!9GO6J8rswR3NCc3JX4wZ9Q/

Mannen har tidigare dömts för narkotikabrott, senast i norsk domstol. Han väntade på att avtjäna det fängelsestraffet när polisen gjorde husrannsakan i Granängsringen.

Nacka tingsrätts dom överklagades inte utan vann laga kraft i slutet av september.

Fler nya narkotikadomar

Mitt i Tyresö har nyligen skrivit om andra narkotikadomar. En Tyresöbo dömdes till över 2 år i fängelse för grovt narkotikabrott efter att en väska med 7 kilo hasch hittades vid ett skjul på hans släktingars tomt i Tyresö. Hovrätten slog nyligen fast domen.

Hovrätten ändrade efter sommaren domen för en annan Tyresöbo och dömde honom till över 3 år i fängelse för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott efter att ha varit inblandad i ett köp av 20 000 tabletter tramadol.