En lätt doft av hockeyomklädningsrum möter en när man kliver in i de nyrenoverade lokalerna på Elektronvägen i Flemingsbergsdalen. Men väggarna är nymålade och stora fönster släpper in mycket ljus. Det är långt från en sunkig källarlokal.

Tullinge Muay Thai, TMT, har precis flyttat hit efter att ha huserat i en lokal mittemot Tullinge gymnasium i 15 år.

– Hälften av våra kunder kommer från Huddinge så det kändes naturligt att flytta hit. Det här är ett bra läge nära pendeln, säger Emil Bjarnestad.

Hit fick de flytta efter att det stod klart att deras tidigare lokaler i Tullinge skulle stå till gymnasiets förfogande framöver. I stället fick de ett löfte från kommunen om att få ta plats i den kommande sporthallen i Tullinge.

Inget är påskrivet

Det finns dock inget formellt avtal mellan kommunen och föreningen.

– Vi har haft god dialog med Botkyrka kommun och det har vi haft länge. Föreningen och förvaltningens vilja är att flytta tillbaka, men ingenting är påskrivet, meddelar Emil Bjarnestad.

Trots att föreningen nu bor i Huddinge kommer den få föreningsbidrag från Botkyrka kommun för 2022. För det krävdes dispens, vilket kultur och fritidsnämnden beslutade i februari.

– Att föreningar utanför Botkyrka får bidrag är något som är ovanligt, men de är trots allt en Botkyrkaförening. Vi har varit tydliga med TMT att vi kommer att anpassa lokalerna för deras kampsport så att de ska kunna komma tillbaka till oss, säger Robert Aslan (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Ny och anpassad sporthall

Och enligt Aslan har kommunen stått vid sitt ord, samtidigt som han beklagar att de inte kunde vara kvar i Botkyrka under byggtiden.

– Vi försökte hitta en lokal åt dem i Botkyrka, men det lyckades vi inte med. Men vi har träffat en arkitekt för den nya sporthallen där TMT har fått komma med synpunkter och önskemål om utformning. I veckan fick jag svar att de ska ha sett ritningarna, säger han.

Sporthallen förväntas stå inflyttningsklar hösten 2025.

Det tar några år innan hallen är klar. Är det rimligt att de får föreningsstöd under hela den här tiden?

– Tittar man på medlemsmätningen är majoriteten hos TMT Botkyrkabor. Men vi ska följa utvecklingen. Nämnden fattade ett enhälligt och klokt beslut om dispensen för att inte barn och unga ska drabbas, säger Robert Aslan.