Strax efter klockan nio på torsdagskvällen fick polisen larm om en skottlossning. På plats hittades en skottskadad man i 30-årsåldern på en restaurang vid Fittja centrum.

Senare under natten meddelade polisen att mannen har avlidit av sina skador. Anhöriga har underrättats.

– Skjutningen har ägt rum både inuti och strax utanför restaurangen. Det var andra personer än målsäganden på plats, säger Ola Österling på polisens ledningscentral.

Tre tonåringar gripna

På fredagsmorgonen uppgav polisen att tre unga män som är i tonåren har gripits och är misstänkta för delaktighet i mordet.

Efter att ha blivit förhörda under natten har de sedan blivit anhållna av åklagaren.

– Vi utesluter inte att det ska frihetsberövas fler i den förundersökning som vi nu håller på med.

Mängder beslag

Aftonbladet har uppgifter om att offret satt och åt på restaurangen tillsammans med flera andra när tre maskerade män dök upp. En av dem ska ha varit beväpnad med ett automatvapen av typen Kalasjnikov, en AK 47.

I jakten på mördarna ska polisen dessutom ha undersökt en misstänkt termosbomb och hittat ett vapen i en skogsdunge, enligt tidningens uppgifter.

– Vi kommer inte offentliggöra vilka beslag vi har gjort, men vi har gjort mängder under natten, säger Ola Österling.

"Nosat upp bevisen"

En förundersökning om mord är inledd efter nattens intensiva jakt. Brottsplatsen har undersökts av kriminaltekniker och specialsökhundar och många förhör har genomförts tillsammans med ett flertalet husrannsakningar.

– Vi har haft specialsökhundar som bokstavligen nosat upp bevisen.

Polisen analyserar dessutom inhämtade övervakningsfilmer.