Det första larmet kom redan på fredagskvällen. Vid 23-tiden fick polis rycka ut till Kvarnsjö-området utanför Tumba där flera skott hade avlossats mot en lägenhetsdörr. Flera personer befann sig i lägenheten vid skjutningen men ingen skadades fysiskt.

Ett antal fordon kontrollerades under natten till lördagen och flera personer frihetsberövades. Tre av dessa greps och anhölls senare misstänkta för delaktighet i brottet, men släpptes kort därpå och är inte längre misstänkta.

Polisen rubricerar ärendet som grovt vapenbrott

Misshandel i Norsborg

Polishelgen fortsatte under lördagen. Vid 15.30-tiden larmades Botkyrkapolisen till en adress i Norsborg efter att grannar hört skrik och dunsar från en lägenhet.

På plats kunde polisen gripa en man som misstänks för att ha misshandlat en kvinna i lägenheten. Det visar sig senare att den gripna mannen är efterlyst för utvisning.

Våldtäkt i Alby

På lördagskvället larmades polisen till kolonilotterna i Alby där en kvinna blivit våldtagen av en man. Våldtäkten har skett utomhus.

Polisen grep en man i närheten av där kvinnan hittades, rapporterar SVT Nyheter.

– En förundersökning om grov våldtäkt är inledd och vi utför tekniska undersökningar på flera platser i området då vissa saker är lite oklara, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till SVT.

Mannen släpptes senare efter förhör och brottsrubriceringen ändrades till våldtäkt av normalgraden.