Weisheng Zhang, 50, är mannen bakom den nya restaurangen som flyttat in i Leylas tidigare lokaler på Centralvägen.

I Märsta är han redan ett välbekant ansikte, med två restauranger på Södergatan – en av dem namne med nya Väsbyrestaurangen, Koh Chang efter ön i östra Thailand.

Enligt Weisheng är det inte helt lätt att få tag på stora, centrala restauranglokaler, så när de 300 kvadratmetrarna på Centralvägen blev lediga slog han till.

– Jag bodde själv i Väsby för 20 år sedan, så det känns bra att vara tillbaka här med en restaurang, säger han.

Kock i 30 år

Han har själv varit kock i 30 år och håller kvaliteten på råvarorna högt.

– Inte minst på laxen, den är jätteviktig. Men allt måste vara färskt och fräscht.

Han tycker att svenskarna numera tenderar att föredra mat med starkare smaker.

– Nu finns det väldigt mycket att välja på till skillnad från för några år sedan.

Han berättar att många Väsbybor varit nyfikna på den nyöppnade restaurangen.

– Vi ska lyssna på gästerna och höra vad de tycker om maten. Vi kan anpassa oss, säger Weisheng Zhang.

Även om en del förändringar gjorts känner Leylas stammisar igen sig. En hel del av inredningen är kvar, inklusive bord och stolar. Nya lampor och en ny bar har tillkommit, samt en uppfräschning av köket med ny spis, kylskåp, fritös och stekbord.

– Vi behövde större ytor för att woka, det är ju en stor del av vår matlagning.

Men räcker gästerna till ytterligare en asiatisk restaurang på Centralvägen?

– Väsby är ett stort område och jag tyckte det saknades en restaurang med thailändsk buffé i centrala Väsby. Det är där vi nischat in oss, med både lunch- och kvällsbuffé, samt a la carte och take away, säger Weisheng Zhang.