– Det är alltid tråkigt med förstörelse och vandalism. Många har länge längtat efter att kunna använda trädäcket och då är det extra synd att det försvinner efter bara några veckor, säger Peder Curman, kommunekolog för Park och gata i Järfälla.

Trädäcket, som ligger söder om Kallhällsbadet, genomgick en uppfräschning under sommaren och fick nytt virke efter att ha legat vid vattnet i tio år.

På kvällen lördagen den 17 september ska däcket sedan ha brunnit och på söndagen visade det sig att runt 40 av de 50 kvadratmeterna hade brunnit upp.

"Gått över styr"

En polisanmälan om skadegörelse har upprättats. Enligt Peder Curman ska bakgrunden till branden ha varit en fest som anordnades nere vid däcket på lördagen.

– Vi har uppgifter på att ett gäng har varit där och eldat, kanske festat. Omedvetet eller medvetet verkar det ha gått över styr och tagit eld i trädäcket.

Gör ni något för att se till att det inte sker igen?

– Sedan två veckor har vi en anställd naturvårdsvakt som kommer vara ute och patrullera i områden där det brukar vara stökigt eller där man sett att det varit problem. Det är ett konkret sätt, säger Peder.

Företaget som renoverade trädäcket i somras är redan med på att bygga upp det igen.

– Vi kommer att återställa det så snart vi kan. Nu blir det lite mer jobb eftersom själva stommen som den ligger på också brann upp.

Renoveringen av trädäcket gick på 250 000 kronor, nu beräknar man att arbetet med att bygga upp det hela igen kommer gå på 300 000 kronor.