Tre gripna. Polisen slog till mot flera adresser i tisdags. Samma kväll sattes en av tonårstjejerna på fri fot men är fortfarande misstänkt, skriver Expressen. Bilden är en genrebild.

Tonårsflickor gripna – ska ha kidnappat och misshandlat flicka i flera timmar

Tre tonårsflickor är misstänkta för att ha kidnappat en jämnårig flicka i Barkarby, rapporterar Expressen. Offret ska under flera timmar ha utsatts för misshandel.

  • Publicerad 10:15, 10 dec 2020

Det finns ytterligare personer som är aktuella i det här ärendet

De tre misstänkta greps i tisdags efter flera veckors förundersökningsarbete, skriver Expressen.

Flickorna är mellan 15 och 18 år och tidigare ostraffade. Misstankarna mot dem gäller människorov, grov misshandel och övergrepp i rättssak.

Brottet ska ha ägt rum den 17 november i Barkarby och pågick enligt kammaråklagare Rebecca Dison i "ett antal" timmar.

– Vi har flera brottsplatser i ett område. Målsäganden misshandlades under stora delar av händelseförloppet. Det finns inslag i våldet som verkligen sticker ut, men som jag inte kan gå in på nu, säger hon till Expressen.

"Finns ytterligare personer"

Det ska ha gått högljutt till. Allmänheten ingrep och ringde polisen varpå en flicka fördes till sjukhus.

Enligt Rebecca Dison är flickorna inte helt okända för varandra. Hon vill dock inte gå djupare in på vare sig det eller motivet.

– Men jag kan säga att det finns ytterligare personer som är aktuella i det här ärendet, men som inte är frihetsberövade.

Häktningsbeslut fattas senast på fredag. Mitt i Järfälla har varit i kontakt med de tre misstänktas försvarsadvokater som alla meddelar att deras klienter förnekar brott.