Det var en polispatrull i Skärholmen som fick tips om cannabisrökning i en skogsdunge. I samband med att polisen följde upp tipset hittades ett nyckelkort till ett hotellrum under en sten i skogsdungen. 

Det visades sig, enligt polisen, att rummet bokats av ett lokalt kriminellt nätverk. Efter husrannsakan på hotellrummet hittades bland annat 300 gram kokain, 600 gram cannabis och 200 000 kronor i kontanter. 

Två personer med misstänkta kopplingar till nätverket kunde gripas samma kväll och har suttit häktade sedan dess. 

– Genom arbetet har vi kommit nätverket nära och vet vilka aktörer vi ska begränsa. Jag tycker att vi sänder tydliga signaler till nätverket att vi flåsar dem i nacken, säger David Sund, operationsledare i lokalpolisområde Skärholmen.

https://www.mitti.se/nyheter/50-kilo-cannabis-togs-i-beslag-i-jarva/repujm!WxlaQs6I3YqCeaJ1ivKNA/

Södertörns tingsrätt har nu meddelat att de båda männen döms till tre år och fyra månaders fängelse vardera för bland annat grovt narkotikabrott. 

En del av stödbevisningen inhämtades från den avkrypterade chatten Anom. 

– Det är en kombination av nyfiket polisarbete, föredömlig klassisk utredningsmetodik, rätt prioriteringar och stöd från moderna hjälpmedel såsom kryptochattar som gör det här ärendet speciellt. Det visar att den här kraften finns hos lokalpolisområdet och jag är mycket stolt över hela kedjan från ax till limpa, säger Susan Friberg, lokalpolisområdeschef i Skärholmen.

https://www.mitti.se/nyheter/nyhetssajt-som-foresprakar-cannabis-ska-starta-i-stockholm/repudm!p82H2IRPBPZ@q3y3WN2nrQ/