(på) gränsen. För tredje sommaren i rad har Röda Sten Konsthall bjudit in konstnärer för att skapa nya konstverk till en gemensam utställning. Skulptur, måleri, film, dans, performance och ljudkonst har utvecklats i dialog med de särpräglade utställningsrummen, med hamnområdet utanför huset och i dialog mellan konstnärerna. Med Cha Blasco, Max Ockborn, Patrik Bengtsson & Dance Remainings – Sebastian Ruiz B. & Jonny Berg.

Plats: Röda Sten Konsthall, vernissage lördag 15 juni, kl. 11.00–17.00. Utställningen pågår till och med 24 augusti.

Öppen verkstad på stadsbibliotekets kreativa verkstad för vuxna.

Öppen verkstad på stadsbibliotekets kreativa verkstad för vuxna.

pressbild

Öppen ateljé. Kom till Götaverkstan, stadsbibliotekets kreativa verkstad för vuxna, och använd vårt konstmaterial! Här kan du lappa och laga, sticka, brodera, måla, göra linoleum tryck eller varför inte vika lite origami? Utforska fritt och låt dig inspireras av materialet och böckerna som vi har framme. Drop-in!

Plats: Stadsbiblioteket, Götaplatsen, tisdag 11 juni, kl. 16.00–18.00.

Alla vi barn i Bullerbyn – matiné på Bio Roy.

Alla vi barn i Bullerbyn – matiné på Bio Roy.

Pressbild

Alla vi barn i Bullerbyn. I samband med att Konstmuseet avtäcker sin stora utställning, Ilon Wiklands bildvärldar. Saga, äventyr och vardagsliv, presenterar Bio Roy matinévisningar under tre lördagar. Nu är det dags för Alla vi barn i Bullerbyn från 1986, i regi av Lasse Hallström.

Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyen 45, lördag 15 juni, kl 13.00–14.30.