1. Helt fel forum. ”200 000 i terapi, ändå ljög jag för terapeuten.” En föreställning om maktmissbruk som badar i musik och humor. Med utgångspunkt i egna och andra näras erfarenheter speglar Åsa Gustafsson den sorg och vrede som vi tvingats lära oss hantera efter hösten som ändrade allt, #metoo-hösten, känslor som vi börjar kunna sätta ord på utan att längre behöva känna skam. För musiken står vapendragaren Lotta Wenglén som skapar en ambient och lätt distad ljudmiljö för Åsas texter och munspel att vila i.

Plats: Aftonstjärnan, Plåtslagaregatan 2, lördag 29 april, kl. 19.00–20.10.

Aktuell. Jenny Almsenius tolkar Povel Ramel både live och på platta.

Aktuell. Jenny Almsenius tolkar Povel Ramel både live och på platta.

Tina Axelsson

2. Jenny Almsenius live. Efter att förra året ha medverkat vid hyllningskonserter till Povel Ramel bestämde sig Jenny Almsenius för att spela in ett helt album med hans låtar. ”Min bild är att många ur min generation och yngre inte känner till vilket musikaliskt geni Povel Ramel var och vilken enorm spännvidd hans sångkatalog har”, säger Jenny som nyligen släppte albumet Medan natten sänkte sin sammet. Med en stor dos charm, humor och färg och med ett munspel ständigt redo i fickan sjunger hon Povel Ramels sånger på ett både välbekant och nyskapande vis. Fri entré, men du måste boka plats.

Plats: Dalheimers hus, onsdag 26 april, kl. 18.30–20.30.

Speldagarna på Folk. Varje tisdag och onsdag fram till sommaren.

Speldagarna på Folk. Varje tisdag och onsdag fram till sommaren.

Pressbild

3. Spelkväll på Folk. Speldagarna på Folk är tillbaka varje tisdag och onsdag fram till sommaren. Folk har bunkrat upp med alla godingar som får blodet att pumpa, pannan att svettas och ögonen att tåras. Ta med polarna och utmana de i Jenga, Uno eller Alfapet eller Vänd 10:an om det är mer i din smak. Mat och dryck av olika slag finns skölja ner segern med.

Plats: Folk, Järntorget, tisdag 25 april, kl. 17.00–21.00.

Välgörenhetsloppis. Alice Johansson och Tilda Gustavsson är elever på NTI Handels som arrangerar loppis för utsatta kvinnor i Iran.

Välgörenhetsloppis. Alice Johansson och Tilda Gustavsson är elever på NTI Handels som arrangerar loppis för utsatta kvinnor i Iran.

Privat

4. Välgörenhetsloppis till förmån för kvinnors rättigheter. Gymnasieskolan NTI Handels anordnar en insamlingsdag med loppis, aktiviteter och kafé. Alla pengar från försäljningen går till utsatta kvinnorna i Iran genom Amnesty. "Tillsammans kan vi göra något!", hälsar arrangörerna som redan har startat en insamlingssida hos Amnesty.

Plats: Sankt Eriksgatan 3, söndag 23 april, kl. 13.00 –15.00.

Press

5. Bokmarknad vid Lagerhuset. Snart infaller Världsbokdagen. Och det vill Föreningen Lagerhuset fira med en bokmarknad (en dag för tidigt). Det blir tält och bokbord på grusplanen utanför Lagerhuset. Ett stort antal bokförlag och kulturtidskrifter medverkar. Det blir specialpriser, trevligt häng och förhoppningsvis en solig dag.

Plats: Lagerhuset ligger mellan Järntorget och Esperantoplatsen, på Heurlins plats 1, lördag 22 april, kl. 11.00–15.00.