Historiska vandringar. Följ med på en historisk vandring i stadens kulturminnesmärkta park. Lär dig om hur Trädgårdsföreningen grundades, om de historiska byggnaderna och om personerna bakom parken. Dagligen 24 juni till 18 augusti klockan 11. Samling framför Växthuset. 

Plats: Trädgårdsföreningen, 24 juni till och med 18 augusti, kl. 11.00.

Bild på junimagnolian, Magnolia obovata.

Bild på junimagnolian, Magnolia obovata.

Jan Wallermark

Diversity and beauty through the lens. Vernissage fotoutställning. Jan Wallermark har bedrivit fotoverksamhet i 25 år. Han är en fotoinspiratör med egna utställningar men också skapare och arrangör av kollektiva utställningar såsom Naturen i Närbild, ett samarbetsprojekt han drivit i många år i samarbete med Göteborgs botaniska trädgård. Denna utställning handlar om liv i Botaniska. Ingen avgift

Plats: Galleri Floras rike, Göteborgs botaniska trädgård, söndag 30 juni, kl. 16.00–18.00. Utställningen pågår till och med 25 augusti. 

Välkommen till årets Rosenfest i Göteborgs Rosarium.
Trädgårdsamatörerna fixar växtmarknad i samarbete med Göteborgs botaniska trädgård.

Välkommen till årets Rosenfest i Göteborgs Rosarium. Trädgårdsamatörerna fixar växtmarknad i samarbete med Göteborgs botaniska trädgård.

Pressbild

Rosenfesten. I år riktar Rosenfesten in sig lite extra på hållbar rosodling och hur vi skapar förutsättningar för framtidens natur. Göteborgs Rosarium kan inte enbart stoltsera med en stor rossamling, utan även med ett stort och unikt fokus på ekologisk och pollinatörsvänlig skötsel och utformning. Det blir föredrag, blomsterworkshops och guidade vandringar.

lats: Göteborgs Rosarium, Trädgårdsföreningen, Slussgatan 1, söndag 23 juni, kl 11.00–15.00.

Slottsskogens Bagageloppis. Den klassiska bakluckeloppisen vid Slottsskogen. Rensa där hemma och bli av med alla överblivna prylar, samtidigt som du tjänar en peng. Du behöver förköpa säljplats – i bokningen har du möjlighet att hyra till bord eller klädställning till din plats. Vill du bara fynda själv så går det precis lika bra!

lats: Slottsskogen, söndag 23 juni, lördag och söndag 29 och 30 juni, kl. 11.00–15.00.

Sommarfest på Teatergatan. Första sommarfesten var 1 juni och nu laddar arrangörerna inför kommande party 6 juli och 31 augusti. Smaka en liten bit från varje restaurang, ta med dig kompisen, grannen eller kanske hunden och njut av mat och musik på sommarens härligaste gata.

Plats: Teatergatan, lördag 6 juli, kl. 14.00.