Rabbit Hole. I David Lindsay-Abaires pulitzerprisade drama Rabbit Hole har livet tagit en oväntad vändning och paret Rebecka och Joel skulle lika gärna kunna befinna sig i parallella världar. ”Den här typen av teater är sista utposten för att utmana den mänskliga fantasin”, säger regissören Daniel Adolfsson om föreställningen och dess form. ”En föreställning på en modern amfiteater utan rekvisita, dedikerad till skådespelarnas arbete och kamp för sina karaktärer”.

Plats: Teater Trixter, spelas till och med den 23 mars. För biljetter och speldatum se trixter.se

Amazing Grace. Christer Sjögren har med sig ett gäng kompetenta musiker och fantastiska sångerskan Anna Werner. ”Det ska verkligen bli roligt att komma ut på turné igen och möta publiken runt om i landet. Denna gång blir det från Elvis breda repertoar och några av mina personliga favoriter i genren andliga sånger samt låtar från Vikingarna. Kyrkorummet gör att den musikaliska känslan och betydelsen av låtarna växer en dimension till”, säger Christer Sjögren själv.

Plats: Annedalskyrkan, söndag 3 mars, kl. 19.00–20.30.

Christoffer Nyqvist – För all del. Svensk standups framtid Christoffer Nyqvist ger sig ut på soloturné med nyskrivna föreställningen För all del. En ”humoristisk standupföreställning fylld med roliga observationer ur det egna livet, om politik och allt annat där emellan”.

Plats: Oceanen, Stigbergstorget 8, fredag 1 mars, showstart kl. 20.00–21.00.