Göteborg runt på 80 minuter. Denna stadsvandring är olik alla andra! Det blir en magisk resa genom tiden från Göteborgs födelse till tidigt 1900 tal. Skådespelare gestaltar längs vägen olika karaktärer och framför scener från olika tidsperioder. Genom hela resan följer ni med en guide, en tidsresenär som berättar om stadens intressanta historia. Så ta chansen att träffa på allt mellan fattighjon till kungligheter och låt dig fascineras av Göteborgs intressanta historia.

Plats: Gustav Adolfs torg, lördag 23 och 30 september, kl. 13.00 och kl. 15.00.

När skönheten kom till byn med Teater Brunnsgatan 4.

När skönheten kom till byn med Teater Brunnsgatan 4.

Niklas Hellgren

När skönheten kom till byn. Marianne Lindberg De Geers nyskrivna pjäs är en hyllning till Pippi; det rebelliska hjärtats arketyp. När skönheten kom till byn slungar oss ned till botten av mänskligt liv, utan att någonsin tappa kontakten med den humor som är överlevnadens förutsättning. Pjäsen är en fantasi om hur Pippi Långstrumps liv kanske skulle gestalta sig i vuxen ålder och om hur vårt allt fyrkantigare samhälle skulle ha hanterat henne – eller försökt hantera henne.

Plats: Stora Teatern, måndag 18 september, kl. 19.00. Eftersamtal med Marianne Lindberg De Geer, kl. 20.15-20.45

 Loppis i Haga – nu är det dags igen.

Loppis i Haga – nu är det dags igen.

MICKES FOTOSIDA

Loppis i Haga. Den populära loppmarknaden i Haga är tillbaka där gator och torg fylls med fynd, butikerna med höstnyheter och på torget kan barnen få fina ansiktsmålningar. Bjud in mor, syster, svärmor eller bror. Alla är välkomna. Och om du inte redan visste det så är Hagas stadsplan upprättad med militärisk noggrannhet, något som kvartersnamnen också vittnar om – Amiralen, Bajonetten, Styckjunkaren, Kanonen, Sappören med flera. Bara en sån sak! 

Plats: Haga, söndag 24 september, kl. 11.00–15.00.

Fotnot: Med reservation för eventuella ändringar.