Lördagen den 18 november fylldes Multihallen i Messingen av förväntansfulla barn och ungdomar, liksom av föräldrar och andra anhöriga. Det var dags att dela ut medaljer och priser till de 261 deltagare i Tiokampen som deltagit i minst 7 av årets tävlingar, i åldrarna 9-16 år.

I år har även 8-åringar fått pröva på Tiokampens alla grenar ihop med en vuxen – 35 av dessa hade deltagit i minst 7 grenar och de fick också ett pris.

Tiokampare årets prisutdelare

Medaljer och priser delades ut av ingen mindre än tiokamparen Fredrik Samuelsson.

Alla fick höra hur en tiokampstävling i friidrott går till under två tuffa tävlingsdagar. Fredrik har vunnit SM utomhus sju gånger och lika många gånger har han vunnit SM inomhus, fast då tävlar man bara i sju grenar.

Nästa mål för Fredrik är EM i Rom i juni nästa år.

Svenska mästaren i tiokamp, Fredrik Samuelsson, var årets prisutdelare i Tiokampen.

Svenska mästaren i tiokamp, Fredrik Samuelsson, var årets prisutdelare i Tiokampen.

Martin Jönsson

Nio guldmedaljer delades ut till de ungdomar som klarat av att vara pristagare under alla åren och nu lämnar Tiokampen. De välkomnades i stället som funktionärer.

Hederspriset gick till tiokampsmedlemmen Brunhild Amnéus i kategorin för de som aktivt arbetar för att stötta Tiokampen framåt och till Julia Luiro i kategorin aktiva tiokampare.

Årets pris var en badhandduk med tiokampens logga till de ordinarie grupperna och till ”pröva-på”-gruppen var det en reflexgympapåse.

Tiokampen startar sin 64:e e årgång söndag den 21 januari nästa år med bollsport i Vilundahallen.