Stor polisinsats. En man i 20-årsåldern greps och har nu dömts för mordförsök efter knivattacken i Rotebro i april. Foto: Mitt i

Tio års fängelse för blodig knivattack

En man i 20-årsåldern har dömts för mordförsök mot en man i 30-årsåldern i Rotebro i våras.

  • Publicerad 06:10, 11 jan 2022

Det var den 13 april 2021 som polisen kallades till Gillbo efter att en man blivit attackerad med kniv. Offret fördes till sjukhus med ambulanshelikopter och efter en stor polisinsats kunde en misstänkt gärningsman gripas i närområdet efter lite mindre än en timme.

De två inblandade männen är bekanta med varandra och enligt vittnen började de slåss omedelbart när de stötte ihop i en port.

Det slutade med att den yngre mannen tog fram en kniv och högg den andre i bröstet och i låret. Hugget i bröstkorgen orsakade en kraftig blödning med skada även i levern och magsäcken.

Skadorna var livshotande och gärningsmannen hade enligt åklagaren uppsåt att beröva offret livet.

Båda parter överklagade

Den yngre mannen förnekade brott men dömdes i somras i Attunda tingsrätt till sex år och sex månaders fängelse.

Båda parter var missnöjda med domen. Åklagaren ville ha ett strängare straff medan den åtalade yrkade på att frikännas helt och hållet.

Nu har avgörandet fallit i Svea hovrätt och även där blev det fällande dom, för försök till mord. Straffet skärptes dessutom till tio års fängelse.

I övrigt gjorde hovrätten samma bedömningar som tingsrätten. Det innebär att den åtalade mannen även dömdes för grov stöld, olaga hot, ringa narkotikabrott och brott mot knivförbudslagen.

Dessutom ska han betala 203 000 kronor i skadestånd till den knivhuggne mannen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tureberg får bidrag för Sollentuna GP

Nyheter Sprider kommunens namn till omvärlden, anser politikerna Turebergs FK får ett bidrag på 300 000 kronor per år för perioden 2022–2025 för att arrangera Sollentuna Grand Prix på Sollentunavallen. Det har kultur- och fritidsnämnden beslutat.söndag 16/1 6:40

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33