För medlemmar. På taket till ett parkeringshus i Skanstull har Tinder startat en padelbana. Foto: Team Kristian Löveborg

Tinder startar egen padelbana på Södermalm

Dejtingappen Tinder är den senaste i raden att hoppa på padeltrenden. Nu öppnar de en egen bana i stan för matcher med matcher.

  • Publicerad 10:03, 13 jul 2021

Under tisdagen öppnade dejtingappen Tinder en pop up-padelbana för stans singlar. Banan ligger på taket till Skanstulls parkeringshus, på Ringvägen 100.

– Pandemin fick våra medlemmar att utveckla nya kreativa sätt för hur de kunde träffa människor och just padel är perfekt för en dejt utomhus, säger Renate Nyborg, general manager EMEA på Tinder, i en kommentar.

Under 2020 ökade användningen av ordet "padel" i användares egna profiler markant, skriver Tinder i ett pressmeddelande. Att företaget nu väljer att öppna en egen bana, menar de, är på grund av att andra banor ofta är bokade lång tid framåt.

Banan är på plats fram till 1 augusti, och är gratis för Tinders medlemmar. Utrustning finns på plats. Bokning sker via tinderpadel.se, där du kan bjuda in en person du matchat med.

Vyer. Banan har utsikt över södra Stockholm. Foto: Team Kristian Löveborg