Kungstorget

I månadsskiftet augusti, september dukar staden upp för ännu en stor festivalhelg. Det är Kulturkalaset som rattar festligheterna och bjuder på en rad nyheter.  

– Extra spännande i år är den helt nya satsningen vi gör i Bältespännarparken med ett program skapat för och med Generation Z. Här breddar vi begreppet kultur, tar in programpunkter från den digitala världen och skapar en härlig festivalkänsla med foodtrucks, musik och gott häng säger Anna Mjörnvik, projektledare för Göteborgs Kulturkalas på Göteborg & Co. 

Rapparen A36 från Partille.

Rapparen A36 från Partille.

WT Production

Ditbjudna är bland annat Tiktok-influenserna Nino och Julia. De är stjärnparet som tagit sociala medier med storm med sin dans. Profiler från gamingkulturen dyker också upp i området där det även blir fokus på AI, fake news och deep fake. 

Allsång i Flunsåsparken

Allsång i Flunsåsparken

Rolfs Flyg och Buss

BookTok och allsång

Nytt för i år är även samarbetet mellan Göteborgs Kulturkalas och Bokmässan som tillsammans vill lyfta litteraturen. Lockar till läsning hoppas man att Jasmine Darban, Sveriges största så kallade BookToker, ska göra i samtal om böcker och sociala medier.

Festyran når även Flunsåsparken på Hisingen. Där utlovas en heldag med musik, Bollywood-dans, teater, tävlingar och aktiviteter. På eftermiddagen bjuds det på allsång med bland annat en hyllning till Evert Taube och hans musik med Lasse Kronér och Per Hovensjö.