Göteborg

Liseberg fyller i år 100 år öppnade nyligen för säsongen. Tidigare i vår var det också premiär för nya familjehotellet Grand Curiosa bredvid nöjesparken.

Hotellet är byggts med barns upptäckarlust i fokus och här finns bland annat en rutschkana från andra våningen rakt ner till lobbyn och en fullt fungerande ponnykarusell från 1923 i den stora restaurangen.

Liseberg stack själva ut hakan och kallade sitt nya hotell för "Sveriges mest fantasifulla familjehotell".

Men har de lyckats? 

För att undersöka den saken sökte nöjesparken barn i åldrarna 6 till 12 år till Testpatrullen. Uppdraget: testa om hotellet lever upp till de vackra orden.

600 barn ansökte

Av nära 600 som ansökte till Testpatrullen valdes tio barn från olika delar av landet ut. En av de utvalda var Liah Nyas, 6 år, från Göteborg. Hon och de andra barnen fick under en dag testa hotellets kvaliteter. Bland annat fick barnen bland annat betygsätta Ponnykarusellen och kaféets milkshakes, testa hissarna, rutschkanan och provhoppa sängar.

Betyg sattes med omdömen som Bäst!, Kul!, Magiskt!, Wooow!, Pirrigt! och Bläää!

– Hotellet är bra. Rutschkanan var väldigt kul och mörk, det mesta var bra, milkshaken var okej, Ponnykarusellen också, säger Liah.

En kvalitetssäkring

Testpatrullens framfart på hotellet har dokumenterats och filmats, och resultatet ska bli filmer som kommer att visas i Lisebergs egna kanaler, till exempel på hotellets digitala skärmar och i sociala medier. 

Men inte minst var det en kvalitetssäkring för hotellets ledning.

– Nu kan vi andas ut! Testpatrullen har godkänt hotellet, det får vi vara mer än nöjda med, säger Lena Nyquist, general manager Liseberg Grand Curiosa Hotel.