Startskottet för invigningen av utbyggnaden för Tyresö Sportcenter. Från vänster i bild: Mats Andersson von Vogelsang, Claes Eliasson och Thomas Jacobsson. Foto: Tyresö sportcenter, Mostphotos

Tennisklubb satsar på padel för barn och unga

Tyresö Sportcenter byggs ut. Två badmintonbanor ersätts med två padelbanor. De nya banorna möjliggör för ett helt nytt kursutbud och öppnar upp för en barn- och ungdomsverksamhet inom padel.

  • Publicerad 13:29, 30 mar 2021

Trollbäckens Tennisklubb (TTK) är en ideell verksamhet som vill satsa på padel för barn och ungdomar. Det är välkommet då sporten till stor del startade som en kommersiell verksamhet där fastighetsbolag har byggt och äger flera hallar.

En av anledningarna är att det ryms nästan tre padelbanor på en tennisplan, vilket gör det till en lönsam affär för investerarna.

TTK har fått en del förfrågningar från föräldrar.

– Men egentligen vet vi inte hur efterfrågan från barn och ungdomar ser ut. Vi tror att padel det här kommer att bli stort för alla åldrar, säger Claes Eliasson, ordförande för Tyresö Sportcenter.

Vuxna ska fortfarande rymmas

Det nya kursutbudet och satsningen på barn- och ungdomsverksamheten ska inte försvåra bokningen av en timme padel för gemene man. Kostnaden för bokning av strötider ska inte heller öka i samband med utbyggnaden.

– Vi har generösa öppettider, de flesta dagar har vi öppet från klockan 7 till 22. Barn- och ungdomsverksamheten kommer främst förläggas till eftermiddagarna, säger han.

Poppis bland kvinnor

Generellt är efterfrågan på padel stort och fortsätter att öka.

– Några byter från tennis till padel, men framförallt har sporten väckt ett intresse för racketsport hos en annan publik. Många är kvinnor, säger Claes Eliasson.

Med nya utbyggnaden kompletteras det helhetsutbud som redan finns i hallen. Utöver banorna för racketsporter så finns ett gym och en multisporthall.

Dessutom byggs en ny lounge på cirka 150 kvadratmeter för att möjliggöra en ökad gemenskap i sportcentret.

Många utomhusmöjligheter

Eftersom padel är en högljudd sport så satsar Tyresö sportcenter extra på ljudisolering.

– I många andra hallar består väggar och tak av plåtmaterial. Här satsar vi invändigt på gips- och trämaterial i väggarna och mjuka material i taken, Claes Eliasson.

Det finns två utomhusbanor i Tyresö, men Claes Eliasson tror inte att det kommer att konkurrera ut deras verksamhet på sommaren.

– Det blir nog snarare ett komplement till oss. Padel utomhus är väderberoende, säger han.