Lördag den 27 augusti invigs den nya stadsdelsparken Teaterparken, i grönområdet mellan Telefonplan och Hägerstensåsen. Parken har rustats i ett år och nu är det dags för en öppningsfest. Efter ett invigningstal klockan 13 väntar ett digert program.

Grammisvinnande barnmusikgruppen Yria uppträder, Stockholm Konst berättar om konsten och Ung Fritid och Hägerstens medborgarhus delger höstens program. Dessutom blir det bland annat improvisationsteater med Presens Impro, musik med Justus, Frans och Caesar, konstverkstad, och chans prova på skateboard på de nya ytorna.

På kvällen blir det picknick-utomhusbio – "Nausicaä från Vindarnas dal" av Studio Ghibli. Bakom den står Hägerstens medborgarhus, Bio Aspen och Biocafé Tellus.

Läs om hela programmet på Facebook.

Stor upprustning har gjorts

Som Mitt i tidigare berättar har amfiteatern rustats upp, ett utegym byggts och vilstolar placerats ut på en höjd. Dessutom har en yta för ör basket och hjulsporter, som skateboard, inlines och kickbike, skapats nära tunnelbanebron.

Planteringar och bättre belysning är också på plats. Parken har också blivit mer tillgängligt, genom fler gångvägar och räcken i backiga partier.

https://www.mitti.se/nyheter/sa-ska-nya-teaterparken-bli-det-basta-stallet-att-hanga-pa/repuhp!VxAm0SR9zc@DV71yAsSndw/