I vintras samlades mycket vatten och slask i den nya hundrastgården på Tystbergavägen, och stadsdelsförvaltningen fick in flera felanmälningar.

I april fylldes rastgården med träflisor och stenmjöl som suger upp vätska. Men flisorna har orsakat problem för vissa hundar. Bland annat Mascot, 9, vars ägare Gunilla Hurtig önskar att kommunen tar bort flisorna. Enligt henne är det betydligt färre hundar än tidigare i rastgården.

– Jag vet flera hundar som har skadats och som inte kommer hit längre. Mascot haltade efter att han lekt här. Det är synd på en så fin hundrastgård, jag önskar att den kunde fyllas med bark i stället, säger Gunilla Hurtig.

Entreprenören plockar bort

Jimmy Andersson är enhetschef på stadsmiljöavdelningen i Enskede-Årsta-Vantör.

Träflisorna lades ut i april för att suga upp slask och gegga.

Träflisorna lades ut i april för att suga upp slask och gegga.

Mimmi Epstein

– Jag har förstått att det förs en del diskussioner i Facebookforum, och vi har fått in några felanmälningar från folk vars hundar har haltat efter att de varit i hundrastgården.

Han säger att det lades ut "onödigt mycket" träflisor.

– Entreprenören är där och plockar bort större och vassa bitar. Arbetet är igång och har pågått några veckor, säger Jimmy Andersson.

Just nu är det inte aktuellt att avlägsna alla träflisor från platsen.

– Vi har gjort på samma sätt i andra hundrastgårdar och inte fått några klagomål. Vi har inte bedömt att kritiken är så omfattande, men vi kanske får omvärdera det om det är fler som hör av sig, säger Jimmy Andersson.