Omtyckt. Stämningsfullt i Täby centrum. Foto: Lydia Farran-Lee

Täbban – bästa centrumet för tredje året i rad

För tredje året i rad får Täby Centrum utmärkelsen "Stockholms favoritcentrum".

  • Publicerad 09:27, 11 feb 2021

Kunderna fortsätter vara trogna Täby Centrum trots pandemi som försvårar shoppingupplevelsen. I tre års tid har Täby centrum nu toppat kundundersökning som utser Stockholmarnas mest älskade centrum.

– Att Täby Centrum för tredje året i rad vinner utmärkelsen ”Stockholmarnas favoritcentrum” är ett bevis på att vi lyckas leverera kundupplevelser av högsta klass, skriver Jurn Hoeksema, VD för Unibail-Rodamco-Westfield Nordics som driver Täby Centrum i ett pressmeddelande.

Efter Täby Centrum kommer Mall of Scandinavia som samtidigt rankats högst i kategorierna ”Bästa utbud av restauranger och caféer”, "Bästa kommun/regioncentrum” och ”Bästa utbud av affärer”.

En ny fråga till kunderna för i år var om hanteringen av covid-19 i centrummiljö fungerat. Här hamnade NK i topp, men Täby Centrum kvalar in på en andraplats, följt av Nacka Forum.

Bakom utnämningen ligger undersökningsföretaget Evimetrix. Att Täby Centrum ligger i topp menar Evimetrix beror på att man kommunicerar att man har ett bra utbud och gör det på ett sätt som tilltalar konsumenterna.

– Det gör Täby på ett bra sätt, menar Peter Wissing som ansvarar för mätningen på Evimetrix.

Totalt har nära 1 700 konsumenter fått uttala sig om 50 centrumanläggningar, handelsplatser och gallerior runt om i regionen.

Till vänster: Närheten är bra, och det känns tryggt och trevligt här. Det är trevlig atmosfär, säger Joakim Bodin, 47, Vallentunabo. Till höger: Det är städat här och det finns ett bra urval av saker. Jag tycker inte om att åka in till stan, säger Svante Adelin, 49, Täbybo som jobbar på Vallentuna golfklubb. Foto: Anne Lichtenstein

Prispallen

"Stockholmnarnas Favoritcentrum": 1. Täby Centrum, 2. Mall of Scandinavia, 3. NK

”Trivsamhet”: 1. Nacka Forum, 2. Täby Centrum, 3. Orminge Centrum

”Bästa kommun/regioncentrum”: 1. Mall of Scandinavia, 2. Täby Centrum, 3. Nacka Forum

Källa: www.evimetrix.se

Visa merVisa mindre