Sommarvisningar i Sjömanstornet

Sjöfartsmuseet erbjuder sommarvisningar i Sjömanstornet med sina 194 trappsteg – blott lämpligt för dig som klarar av branta trappsteg. Varför byggdes egentligen tornet och vad har det använts till? Vad är det sjömanshustrun tittar på? Vilka är namnen som står på tornets sockel? Varmt välkommen på en annorlunda och spännande visning. En riktig höjdare! Begränsat antal platser. Biljett hämtas ut i receptionen senast 15 min innan visningens start mot uppvisande av bokningsbekräftelse. Observera att du behöver ha museikort eller aktuell dagsbiljett för att delta på visningen. 

Plats: Sjöfartsmuseet, Karl Johansgatan 1–3, tisdagar och torsdagar, kl. 14.30–15.00, till och med 18 juli.

Die Krupps återvänder till Göteborg.

Die Krupps återvänder till Göteborg.

Thomas Ecke

Morlocks industrirockar på Pustervik.

Morlocks industrirockar på Pustervik.

Kim Hansen

Die Krupps + Morlocks

De tyska industrial-pionjärerna Die Krupps återvänder till Göteborg i sommar för nedslag på Pustervik. Sedan starten har Die Krupps ständigt utvecklats, med hjälp av syntar, metalliska slagverk och tunga gitarrer för att skapa sitt eget varumärke inom metal-machine-genren. Nu har de smörjt upp maskinen igen! Som support denna kväll ser vi Morlocks. Med bas i både Göteborg och Skåne har Morlocks opererat i skuggorna under många år och tog förra året steget fullt ut i den stora världen då de blev signade av det anrika amerikanska skivbolaget Metropolis Records. Albumet Praise the Iconoclast släpptes i höstas till lysande recensioner, och en enad kritikerkår ansåg att bandets hänsynslösa, blytunga, välproducerade industrirock och lekfulla men samhällskritiska texter tog genren in i en ny era. Åldersgräns 18 år.

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 14, onsdag 19 juni, dörrar kl 19.00, på scen kl 20.00.

Jorun på Potatisen – gött käk, bar och underhållning.

Jorun på Potatisen – gött käk, bar och underhållning.

Pressbild

Jorun på Potatisen

Jorun är en lekfull artist som tycker om att experimentera med olika genrer, produktioner och textteman. Hon värdesätter uttryck och känsla och det är detta som utgör kärnan i hennes musik. Vare sig det är dansiga låtar eller ömsint sjungna stämsånger så präglas produktionerna av en kaxig ton som influerar allt hon gör. Spelningen börjar ca 20.00. Potatisen erbjuder 50 procent rabatt på maten mellan kl. 16.00–19.00 så varför inte köra en all in-helkväll?

Plats: Potatisen, Värmlandsgatan 15, torsdag 20 juni, kl 20.00. 

Vegansk marknad – en gång i månaden på Grönsakstorget.

Vegansk marknad – en gång i månaden på Grönsakstorget.

Pressbild

Vegan Market

Sommaren är här – med svenska mått mätt – och Papi's Pierogi kickar igång sin veganska marknad på Grönsakstorget. Lokala hantverkare och matproducenter visar upp sina alster på denna mötesplats för communityt. Till den veganska marknaden har arrangörerna bjudit in lokala food trucks såväl som gäster från andra regioner för att mätta allas magar med veganska läckerheter. Det kommer finnas något för alla. Välkommen att fira in sommaren tillsammans på denna veganska högtid.

Plats: Grönsakstorget, lördag 29 juni, 27 juli, 24 augusti och 28 september, kl. 12.00–17.00.