Event. Ute i trädgården är den temporära lösningen tills de hittar en lokal. Foto: Fahir Pepelar

Systrarnas koncept ska skapa gemenskap

Cirkulär konsumtion, lokala hantverk och event som skapar sammanhållning i området. Det är idén bakom Enskedeborna Katarina Agardt Elvinsson och Kristina Lod Castells verksamhet Syster K.

  • Publicerad 15:10, 14 maj 2021

Vi vill skapa en härlig plats med yoga, fika, möten, sam­arbeten, och en plats arbeta på.

Systrarna Katarina Agardt Elvinsson och Kristina Lod Castell vill lyfta fram lokala entreprenörer som sitter hemma med fina verk, men som inte når ut till resten av invånarna. De vill också uppmuntra till cirkulär konsumtion, och att deras koncept Syster K ska skapa gemenskap och handla om ett vardagsrum utanför hemmet.

– Vi vill lyfta lokalproducerade hantverk i Enskede och på så sätt stödja och hjälpa duktiga personer i närområdet att utveckla sin affärsidé. Och på fredagar säljer vi kläder på Instagram. Det är kul för då får man träffa någon som behöver ett plagg, och då känns det som att man förenas, säger Katarina Agardt Elvinsson.

Initiativtagare. Enskedeborna Katarina Agardt Elvinsson och Kristina Lod Castells är systrar och grundare av Syster K. Foto: Fahir Pepelar

De har fyra K som ledord i sin verksamhet – kraft, kaffe, koncept och kärlek. Kraft handlar om yoga och energi, medan kaffe handlar om att njuta av livet. Kärlek handlar om sammanförande, gemenskap och utbyte av kunskap.

Event i olika trädgårdar

De skapar olika event där Enskedeborna kan träffas och utbyta och sälja egna hantverk. Det är gratis att vara medlem, men det kostar att delta i event.

Hittills har träffarna hållits utomhus i olika trädgårdar.

– I söndags hade vi ett covidanpassat utomhusevent i min trädgård. Då var bland annat trädgårdsdesignern Nicole Wilson här och Charlotte Tungelstedt som är en av initiativtagarna till Dahliaparken i Enskede gård. Framöver är flera event planerade i olika trädgårdar, säger Katarina Agardt Elvinsson.

I söndags hölls ett event hos Katarina Agardt Elvinsson, där trädgårdsdesignern Nicole Wilson och Charlotte Tungelstedt, en av initiativtagarna till Dahlia­parken, var med. Foto: Privat

Letar lokal

Syster K är nu på jakt efter en fast lokal. Lokalen de letar efter behöver inte vara vacker, men någonting som de själva kan utveckla.

– Vi vill skapa en härlig plats med yoga, fika, möten, samarbeten, och en plats arbeta på. Ett vardagsrum utanför hemmet. Innan vi startade detta gick vi ut i lokala Facebook-grupper och frågade folk om de var intresserade av ett sådant koncept och vi fick jättebra respons, säger Kristina Lod Castell.

Syster K Enskede

Finns på: facebook.com/systerkenskede

och Instagram:
@systerkenskede