Christoffer Petersson från Beckomberga sticker ut bland de västerortsbor som Mitt i Bromma har talat med. Han tycker nämligen att det vore synd att lägga ner Bromma flygplats. Foto: Stefan Källstigen

Svalt intresse bland stockholmare att bevara Bromma flygplats

Frågan om Bromma flygplats vara eller icke vara har utvecklats till en het strid. Men vad tycker västerortsborna om regeringens besked att lägga ner flygplatsen? Vi frågade några av dem.

  • Publicerad 12:12, 30 apr 2021

Mia Madsen. Foto: Stefan Källstigen

Mia Madsen, 37, Brommaplan:

– Det är bara bra att man stänger den, jag ser inte vitsen med en flygplats inne i stan. Plus att det kan öppna för bostadsutveckling i området, eller i alla fall att det blir attraktivare för dem som bor där.

Lina Isacson. Foto: Stefan Källstigen

Lina Isacson, 38, Brommaplan:

– Jag har använt flygplatsen någon enstaka gång. Ska man bygga bostäder bör man tänka genom trafiksituationen. Den är redan ohållbar, även om det har blivit okej under pandemin.

Uppgifter i DI: Nedläggningen av Bromma flygplats stoppas

Liz Drury O'Neill. Foto: Stefan Källstigen

Liz Drury O’Neill, 33, Eneby:

– Jag har inte använt den så mycket, bara en gång till Umeå. Man borde göra det till en plats där människor kan umgås, kanske kolonilotter kombinerat med bostäder. Folk lär inte dö av att behöva åka till Arlanda i stället.

Bo Sigberg. Foto: Stefan Källstigen

Bo Sigberg, 54, Vällingby:

– 90 procent av gångerna flyger jag från Arlanda, så jag berörs inte så mycket. Hur man ska lyckas bygga bostäder vet jag inte. När jag kört buss här har jag blivit tillsagd att köra lugnt, eftersom husen har problem med sankmark.

Christoffer Petersson. Foto: Stefan Källstigen

Christoffer Petersson, 27, Beckomberga:

– Det känns lite tråkigt på något sätt. Man har alltid haft den tillgänglig när man ska åka inrikes. Jag vill gärna ha kvar den, nu när elflygplanen är på väg också. Men det behövs ju också fler bostäder så det är positivt det med.

"Ekopark mest troligt om Bromma flygplats läggs ner"