Mia Madsen, 37, Brommaplan:

– Det är bara bra att man stänger den, jag ser inte vitsen med en flygplats inne i stan. Plus att det kan öppna för bostadsutveckling i området, eller i alla fall att det blir attraktivare för dem som bor där.

Lina Isacson, 38, Brommaplan:

– Jag har använt flygplatsen någon enstaka gång. Ska man bygga bostäder bör man tänka genom trafiksituationen. Den är redan ohållbar, även om det har blivit okej under pandemin.

https://www.mitti.se/nyheter/uppgifter-i-di-nedlaggningen-av-bromma-flygplats-stoppas/repudC!WwsX3NwsjuGFVoPm49QkYQ/

Liz Drury O’Neill, 33, Eneby:

– Jag har inte använt den så mycket, bara en gång till Umeå. Man borde göra det till en plats där människor kan umgås, kanske kolonilotter kombinerat med bostäder. Folk lär inte dö av att behöva åka till Arlanda i stället.

Bo Sigberg, 54, Vällingby:

– 90 procent av gångerna flyger jag från Arlanda, så jag berörs inte så mycket. Hur man ska lyckas bygga bostäder vet jag inte. När jag kört buss här har jag blivit tillsagd att köra lugnt, eftersom husen har problem med sankmark.

Christoffer Petersson, 27, Beckomberga:

– Det känns lite tråkigt på något sätt. Man har alltid haft den tillgänglig när man ska åka inrikes. Jag vill gärna ha kvar den, nu när elflygplanen är på väg också. Men det behövs ju också fler bostäder så det är positivt det med.

https://www.mitti.se/nyheter/ekopark-mest-troligt-om-bromma-flygplats-laggs-ner/repudA!HcI9IlUPc0iIono7pK0NDQ/