Efter en extrem lång försäsong, där pandemin sköt fram premiären gång på gång, kom serien till sist i gång i juni och SIK.:s fotbollsherrar fick börja spela matcher.

Och som man har gjort det. Efter tio matcher hade man åtta segrar, två oavgjorda och bara fyra insläppta mål.

– Vi kan inte vara annat än nöjda. Vi har naturligtvis en del saker att jobba med, men det känns som att vi har tagit ganska så stora kliv framåt, säger lagets tränare Zoran Lukic efter de första tio matcherna.

Bättre gruppdynamik

I fjol hamnade SIK på en fjärdeplats, men Zoran Lukic sa redan före årets premiär att han såg en stor utveckling av laget och att han trodde på uppflyttning.

– Vi har en mycket bättre gruppdynamik. Vi har spelare som har utvecklats och blivit bättre tekniskt och taktiskt, säger tränaren.

Trots att laget spelar en offensiv fotboll där man vill ta stora risker har alltså försvaret varit ramstarkt. Vilket beror på att man har blivit mycket bättre på att försvara sig som ett lag, säger Zoran Lukic.

– Försvaret börjar med våra forwards som gör ett enormt jobb för att skydda vår mittfältslinje som gör ett jättejobb för att skydda backlinjen.

Första förlusten

Men i helgen gick man alltså på året första mina när man förlorade mot mittenlaget BKV Norrtälje som vann med 2-3 på Sundbybergs IP.

– Den gamla sanningen är att ju mer du vinner ju närmare en förlust kommer du, säger Zoran Lukic efter förlusten.

Skador och sjukdom

Lukic fick ändra om lite i startelvan på grund av skador och sjukdom, men han tycker ändå att de på banan borde klarat av att hålla i den 2-1-ledning man skaffat sig i halvtid.

– Vi orkar varken mentalt eller fysiskt i andra halvlek, säger Zoran Lukic som också tycker att han med facit i hand kanske borde bevakat 2-2 i stället för att då göra offensiva byten för att vinna.

Men nu under lördagen får SIK chansen att studsa tillbaka mot IFK Uppsala – en ren seriefinal mellan lagen när serien nu vänder. Och tror Zoran Lukic att man har god chans att vinna.

– Både spelare och vi ledare förstår att i en jämn serie klarar sig inget lag utan förlust. Förhoppningsvis får vi tillbaka våra skadade och sjuka spelare och man ska inte underskatta revanschlustan och motivationen att spela mot ett lag som slåss med oss om seriesegern.

Känner du dig optimistisk inför hösten trots plumpen mot Norrtälje?

– Inför den matchen var jag orolig med alla omständigheter runt om som inte stämde helt. Men tittar jag på helheten under säsongen är jag fortsatt klar optimist att vi kommer slåss om seriesegern till sista omgången, säger Zoran Lukic.