Inte alla relationer blir långvariga. Marita Åkerlund, till höger, har å andra sidan varit tillsammans med maken i 37 år – men "bara" gift i ett. Foto: Alexander

Sundbybergarnas tips på hur du räddar äktenskapet

I Sundbyberg tar äktenskapen slut snabbare än på andra håll i länet. Så hur undviker man skilsmässa? Mitt i tog sig ut bland folket och bad om de bästa relationstipsen.

  • Publicerad 11:12, 25 maj 2022

Frågan: Vad är din civilstatus – och ditt bästa relationstips?

Foto: Alexander Kuronen

Marita Åkerlund, 66, Ör

– Gift. Vi firade nyligen ett år sedan vår bröllopsdag. Men vi har varit tillsammans i 37 år, så i vårt fall känns det genomtänkt. Det viktiga är att man ger varandra tid till att få ha sitt eget liv. Frihet under ansvar. Det har jag sagt till mina söner och de har också långvariga förhållanden.

Foto: Alexander Kuronen

Kjell Israelsson, 72, Centrala Sundbyberg

– Särbo. Jag var lyckligt gift i sju år men skilde mig 1992. Lite senare träffade jag min särbo. Ett tips? Antingen visar man förståelse för att ens partner jobbar mycket, eller så får man trappa ner på jobbandet.

Här skiljer sig paren snabbast i länet

Foto: Alexander Kuronen

Aneta Gawelowicz, 29, Centrala Sundbyberg

– Gift. Jag gifte mig för tre år sedan, i Polen. Hoppas att det inte tar slut efter bara nio år, målet är ju att man gör det för en livstid. Kanske är hemligheten att lyssna och prata med varandra om varje problem. Och Sundbyberg är ju jätteromantiskt, särskilt området kring Lötsjön.

Foto: Alexander Kuronen

Samuel Landén, 33, och Nathalia Landén, 37, Storskogen

– Gifta, sedan ett år. Så vi har väl 7,9 år kvar då, om vi inte flyttar härifrån. Man måste ge varandra tid och utrymme. Och förväntningar på varandra är viktigt att diskutera, i de stora frågorna måste man kommunicera dem.

Så undviker du skilsmässan: "Viktigt att prata"

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Vändning – från maffigt till modest

Nyheter Besked. Nya planer för stationshuset Fem bostadskvarter utmed Bällstaån och ett nytt stationshus. Det är nyheterna när stadskärnan nu planeras vidare. – Det blir en betydligt mer modest stationsbyggnad, säger Stefan Bergström (C).onsdag 6/7 15:06

Ställde in kollo efter smitta

Nyheter Flera äldre på stadens sommarkollo smittades av covid-19. Nu ställs kollot in den här veckan.tisdag 5/7 16:12

Här får Stockholms ukrainare kläder, mat och vänner

Nyheter Nyöppnat center i Solna business park 18 000 ukrainare har flytt till Stockholm under våren. Nu välkomnas de till ett nyöppnat center i Solna. – Vi möter människor i kläder som de flytt i, säger volontären Sven Bergland.måndag 4/7 6:15