Frågan: Vad är din civilstatus – och ditt bästa relationstips?

Marita Åkerlund, 66, Ör

– Gift. Vi firade nyligen ett år sedan vår bröllopsdag. Men vi har varit tillsammans i 37 år, så i vårt fall känns det genomtänkt. Det viktiga är att man ger varandra tid till att få ha sitt eget liv. Frihet under ansvar. Det har jag sagt till mina söner och de har också långvariga förhållanden.

Kjell Israelsson, 72, Centrala Sundbyberg

– Särbo. Jag var lyckligt gift i sju år men skilde mig 1992. Lite senare träffade jag min särbo. Ett tips? Antingen visar man förståelse för att ens partner jobbar mycket, eller så får man trappa ner på jobbandet.

https://www.mitti.se/nyheter/har-skiljer-sig-paren-snabbast-i-lanet/repvek!oksCjnOAaqmjN3AFsCyrQ/

Aneta Gawelowicz, 29, Centrala Sundbyberg

– Gift. Jag gifte mig för tre år sedan, i Polen. Hoppas att det inte tar slut efter bara nio år, målet är ju att man gör det för en livstid. Kanske är hemligheten att lyssna och prata med varandra om varje problem. Och Sundbyberg är ju jätteromantiskt, särskilt området kring Lötsjön.

Samuel Landén, 33, och Nathalia Landén, 37, Storskogen

– Gifta, sedan ett år. Så vi har väl 7,9 år kvar då, om vi inte flyttar härifrån. Man måste ge varandra tid och utrymme. Och förväntningar på varandra är viktigt att diskutera, i de stora frågorna måste man kommunicera dem.

https://www.mitti.se/nyheter/sa-undviker-du-skilsmassan-viktigt-att-prata/repvek!umzghpwQdrK2@RHiDOL@Iw/