Liam Andersson, Rönninge gymnasium:

"Det har rullat på i skolan, och det är skönt att vara tillbaka. Att få träffa kompisarna och lärarna på riktigt, med "riktig" undervisning. Skönt att träffa levande folk i stället för att bara sitta framför skärmen.

Jag tror man vågar hoppas lite mer på studenten nu än vad man gjorde när man satt bakom en skärm hela dagarna. Det här visar att man kan vara i skolan och umgås och träffas. Jag hoppas ju det blir ett lite mer klassiskt utspring, och att man kanske får en rolig mottagning efteråt. Men vi har inte fått någon information än.

Men mösspåtagningen blir den 30 april, och kommer ske gemensamt med alla treor, men uppdelat klassvis och i egna klassrum. Vi pratade också om att ha en poängjakt samtidigt, antagligen för att bestämma ordningen på utspringet.

Jag ska hämta min mössa i dag faktiskt. Den blev ganska basic, med namn framtill, gulddetaljer och en blå kristall. Men med en AIK-logga inuti. Jag är ju ett AIK-fan."

https://www.mitti.se/nyheter/vilken-student-stundar-for-02orna/repuch!szLmkGIp5b5dvIkZ8VDWg/

Vanessa Timothy, Tumba gymnasium:

"Vi har fått komma tillbaka till skolan. Eller det har vi gjort stundvis hela tiden, men nu känns det mer officiellt. Det känns jättebra! Det kommer verkligen kännas skönt att få sitta i skolan nu under våren i takt med att vi närmar oss studenten, i stället för att sitta hemma.

Men det märks också att folk har slappnat av under distansundervisningen. Antagligen för att man känner att vi typ tog studenten när vi lämnade in gymnasiearbetet. Det blir liksom lite svårt att ta plugget seriöst, för om några veckor är det slut. Jag känner också så, lite som att man har checkat ut.

Men vi ser ändå fram emot studenten! Vi har däremot avbokat vårt flak nu som vi bokade redan förra året i hopp om att det ändå skulle bli av. Vi har nog alla varit inställda på att det inte skulle hända, det var företagen som uppehöll en fasad om att det skulle kunna bli av.

I stället har vi landat i att vi i klassen vill resa någonstans. Sist var det ju lite oklart vad vi skulle göra med pengarna i klasskassan, men nu har vi landat i att vi nog vill åka till Gotland.

Och mösspåtagningen är klar också. Den kommer vi att ha i skolan, antingen klassvis eller programvis. Sen planerar vi också att ha en grillkväll bara vi i klassen."