Folkfest. Många kom för att kika på konsten som ställdes ut längs med Bällstaviken. Foto: Johanna Bergström

Strandpromenad fylldes med konst

Ett 50-tal konstnärer och tusentals besökare blev facit när konstutställningen Art trail hölls i Sundbyberg för första gången häromhelgen. Och fler tillfällen ser det ut att bli.

  • Publicerad 07:30, 6 jun 2022

Egentligen var det meningen att utställningen skulle hållas för flera år sedan, på Sundbybergs torg. En pandemi gjorde sitt till för att sinka evenemanget, men till slut blev det av ändå – fast på Hamngatan.

– Det var jättelyckat, säger Johanna Bergström, en av de kreativa själar som deltog vid tillställningen den 22 maj.

Förutom hon fanns ett antal ukrainska konstnärer med i den 55 man starka laguppställningen. Syftet var att visa sina bästa verk och besökarna bjöds på en minst sagt brokig palett: porträtt av Hollywoodstjärnor, naturmotiv, segelbåtar och graffitiinspirerade skapelser.

Johanna Bergström målade bland annat Yoda från Jedins återkomst.

– Det var roligt att se att det var allt från etablerade konstnärer med en kundkrets, till dem som aldrig har haft någonting till försäljning. Det var det som var tanken.

Blickar mot hösten

Hon bidrog också i det förberedande arbetet inför konstrundan, inte minst genom att vara med och ta fram evenemangets officiella skylt.

En annan nyckelfigur i sammanhanget är arrangören Magnus Fernström som tidigare har ordnat liknande evenemang i Dalarna. Detta blev hans första evenemang i Sumpan, och det blev tillräckligt framgångsrikt för att fler ska kunna bli av.

– Till hösten, hoppas vi, säger Johanna Bergström.

Och det ska väl gå vägen, att döma av intresset hon upplevde från de Sundbybergsbor som passerade på sina söndagspromenader.

– Det var ett ständigt flyt. När vi började packa ihop vid 16-tiden var det fortfarande folk som kom och ville köpa.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Konsthallen larmar: Kan behöva läggas ner

Nyheter Fortsatt krympt stöd från staden Ekonomiska orosmoln fortsätter att hopa sig över Marabouparken. Nästa år kan konsthallens verksamhet vara finito, varnar dess chef.torsdag 23/6 12:27

Startskottet har gått för prestigebygge

Nyheter 113 hyresrätter stundar för Kvarnstugan Första spadtaget är avbockat, nu kan bygget av kvarteret Kvarnstugan i västra Ursvik växa fram. Här ska bostäder samsas med kultur, restaurang och butiker.torsdag 23/6 12:22

Semir är Årets sundbybergare 2022

Nyheter "En klapp på axeln som betyder jävligt mycket" Semir Yebio och hans vänner ville ge något tillbaka till uppväxtorten Hallonbergen. Sedan dess har Semir fixat både nattvandringar och ungdomsaktiviteter – samt en nominering i tävlingen Årets...torsdag 23/6 12:19